„Vše vyrábíme z poctivých surovin bez přidaných rostlinných tuků, práškových náhražek nebo mražených polotovarů. Zákusky jsou připravované podle domácích receptur, tak, jak je může kdokoliv upéct třeba i doma. Specializujeme se na výrobu dětských, narozeninových, ovocných a svatebních dortů, které plníme lehkými, osvěžujícími, ovocnými nebo čokoládovými krémy," říká sympatická majitelka cukrárny Denisa Sklenářová.

Základnu v Mošnerově ulici už si její zákaznici dávno našli, v cukrárně Sladký Méďa bývá často „narváno" a fajn tam bývá hlavně maminkám, které mohou debatovat u kávy a jejich ratolesti zatím dovádějí v atraktivním dětském koutku, nebo na velké letní terase.Olomoucká cukrárna zatím vyrobila přes 3500 dortů všech velikostí

Novinkou je ovšem nedávno otevřené Dortové Studio v ulici Družební, kde návštěvníky čeká příjemné prostředí ve stylu francouzské Provence. Zákazníci tam navíc mají možnost individuálních konzultací výroby dortů přímo s majitelkou cukráren.

„Velice si zakládáme na vysoké kvalitě používaných surovin a jejich čerstvosti. To jsou základní ingredience naši kuchařky. Náš individuální přístup ke každému dortu je naším receptem a vysoká kvalita zpracování dortů jsou šikovné ruce našich cukrářek. Toto jsou hlavní složky našeho receptu na skvělý dort a našeho cukrářského úspěchu. O oblíbenosti naších dortů hovoří fakt, že jsme k dnešnímu datu vyrobily již přes 3500 dortíků, dortů a megadortů. Naší novinkou je výroba francouzských makronek s různými příchutěmi na přání klienta a také tzv. Candy bar, který se skládá z netradičních sladkostí ( cupcakes, cake pops, cookies…atd.) laděných do konkrétních barev a jsou tedy příjemným zpestřením oslav a svateb," říká majitelka Denisa Sklenářová.

Každý kousek unikátem

Ve srovnání se supermarkety se dorty od Sladkého Médi nepodobají jako vejce vejci, každý kousek je unikátní.

„Zákazníci po ochutnání našich dortů pochopili, že vše se vyrábí z poctivých surovin a ručně. Že každý dort je originál, že ani sama cukrářka nedokáže vyrobit svůj vyrobený dort podruhé stejně a že vyrobit dort přesně o váze třeba dva a půl kila není jednoduché. I když na vše máme zaručené recepty, vajíčko je pokaždé jinak velké a korpus se pokaždé upeče trošku jinak.

„Dort se skládá z piškotu, dvou vrstev krému, někdy i velkým množstvím ovoce a nakonec je celý potažený marcipánem. Vše něco váží a aby dort nebyl jen piškot s marmeládou, musí mít svou hmotnost.

Všechny zákusky a dorty pečou u Sladkého Médi podomácku a vždy čerstvě chlazené. Neplní vitríny hotovými dorty ihned k odběru, naopak je zde šikoký výběr denně zhotovených zákůsků a dortů, které jsou určeny k přímému prodeji v cukrárně.

Jaká je možnost objednávky vysvětluje majitelka cukráren: „Je potřeba si dort u nás objednat aspoň jeden či dva dny dopředu, formou e –shopu, nebo již zmíněných osobních konzultací na družební ulici, toto je záruka stoprocentní čerstvosti, protože dort vyrábíme právě pro toho, kdo si jej objednává," uzavírá dortová virtuozka Denisa. Galerii již vyrobených dortů najdete na adrese www.sladkymeda.cz nebo i na facebooku.