Prosadila se i na kuchařské olympiádě v Německu. Získala si respekt svým pojetím pohádky Alenka v říši divů. Tímto dílem vyřezaným z ovoce a zeleniny si mezi stovkami účastníků vysloužila bronzovou medaili.

Jednotlivé výrobky vyřezávala mnoho dní před odjezdem na olympiádu. „Celých šestnáct dní jsem od rána do večera poctivě vyřezávala postavičky z dýně, mrkve, kořene taro a batátů," říká cukrářka

Poté co získala cenný kov, však nešly výrobky do popelnice, ale život jim prodloužila její maminka.

„Všechny postavičky jednu po druhé zavařila do sklenic. Teď je má doma a pyšní se s nimi před návštěvami," směje se Anna.

V čem je česká reprezentantka v carvingu (vyřezávání dekorací z ovoce a zeleniny) lepší než stovky ostatních olympioniků z celého světa?

„Myslím, že jsem maximálně precizní a kreativní. Nejdůležitější jsou pro mě detaily. Umím si poradit i při různých komplikacích spojených s instalací," říká cukrářka.

„Podobné sestavy připravuji i pro svatby nebo rauty. Získání některých druhů ovoce a zeleniny není jednoduché a často musím čerpat z různých zdrojů, což je kolikrát hodně časově náročné. Hodně mi pomáhá olomoucké Makro, kde se dá velmi spolehlivě sehnat to, co potřebuji," doplňuje Strnadlová.

V minulých dnech mimo jiné dokončila nové, podzimní menu hotelové restaurace Sal de Mar.

„Takovou šikovnou a výjimečně nadanou cukrářku v našem hotelu potřebujeme.  O to víc nyní, když jsme rozšířili prostory a máme největší kongresové centrum na Moravě. Zvládnout přípravu moučníků a dezertů v takto velké míře není vůbec jednoduché," doplňuje ředitel olomouckého NH hotelu Tomáš Rousek.

Hotel nyní pojme až 1600 účastníků kongresu najednou a v největším sále se v jedné chvíli může sejít až 1200 osob. Ubytovací kapacita hotelu je 137 pokojů. V letošním roce získal olomoucký NH Congress ocenění jako Kongresový hotel roku 2011 a jako Nejlepší čtyřhvězdičkový hotel roku 2011 v Olomouckém kraji.

(pe)