Majitelé se snaží oslovit také nadšence bez předchozích zkušeností, kteří mají zájem zcela změnit svou současnou profesi a vrhnout se do zcela jiného oboru, jenž je bude víc naplňovat. Příležitost mají i čerství absolventi.

Otevření Bistrotéky Valachy se chystá ve známém baťovském Obchodním domě, dříve známém jako Prior. Tato zlínská dominanta, postavená v roce 1931 podle návrhu legendárního architekta Františka Lydie Gahury, po ukončení kompletní rekonstrukce získá svůj někdejší lesk, navíc i moderní podobu a novou náplň – důraz již nebude kladen na množství obchodů pod jednou střechou, ale na vytvoření příjemného místa pro setkávání příznivců moderní gastronomie a kvalitních produktů. Bistrotéka k této filozofii přispěje zásadní měrou.

„V současné době už začínáme budovat tým složený z nejrůznějších gastronomických profesí - do kuchyně, „na plac“, ale také do naší vlastní pekárny, kavárny, baru či prodejny kvalitních potravin. Podstatná pro nás není praxe ani předchozí dlouholetá zkušenost. Hledáme lidi, kteří mají nadšení pro věc a zájem na sobě pracovat, to ostatní rádi naučíme. Bistrotéka je ideální příležitostí třeba i pro ty, co se cítí být „vyhořelí“ a jsou unavení ze současné profese, kterou chtějí radikálně změnit. U nás najdou ideální podmínky pro novou seberealizaci,“ říká šéf Bistrotéky Valachy Tomáš Blabla.

Ten je veřejnosti známý také jako ředitel Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích, jehož vyhledávané hotely Lanterna a Horal prosluly vysokou úrovní služeb v oblasti wellness a gastronomie. Je také držitelem prestižního ocenění Hoteliér roku České republiky, které je v oboru považováno za synonymum odbornosti a progresívního přístupu.

Oba jím vedené podniky - Resort Valachy i nově vznikající Bistrotéka Valachy - patří do zlínské společnosti HP TRONIC. Díky zázemí této stabilní a silné firmy mohou zaměstnanci Bistrotéky počítat s propracovaným systémem benefitů, které v oboru gastronomie nejsou běžné – kromě řádně a včasně vyplácené mzdy také neomezeným voláním, příspěvkem na životní pojištění či zubaře, výhodnými cenami elektřiny a plynu do domácnosti a v neposlední řadě zaměstnaneckými slevami v prodejnách a e-shopech skupiny HP TRONIC (Euronics.cz, Kasa.cz).

Bistrotéka Valachy bude situována v přízemí Obchodního domu. Zaujme v něm dvě podlaží s celkovou rozlohou 800 metrů čtverečních. Půjde o komplex více gastro provozů, v nichž si to své najdou milovníci kvalitní gastronomie všeho druhu.

Jádrem bude celodenní bistro s nabídkou snídaní, obědových menu i večeří z lokálních surovin i produktů vlastní produkce, v duchu moderních trendů gastronomie pod vedením zkušeného šéfkuchaře Lukáše Strnada.

Tento provoz doplní obchod s vybranými potravinami vysoké kvality, kavárna s cukrárnou, lounge bar, kuchařská škola či kornuterie, v níž se budou s sebou „do ruky“ prodávat různé pochutiny v papírových kornoutech. Počítá se i s pořádáním doprovodných akcí – od speciálních degustačních večerů až po tématické sezónní trhy.

Veškeré informace o nabízených pozicích a zaměstnaneckých benefitech naleznou zájemci na webu www.bistrotekavalachy.cz.