Nové bistro v Denisově ulici dostalo název Knedlov, podle oblíbeného jídla jeho provozovatele.

„Od dětství mám rád knedlíky, zároveň mě moc baví vaření. Postupně jsem se dostal až do fáze, kdy jsem si říkal, že už bych to mohl dělat profesionálně. Nápad na vlastní bistro jsem měl v hlavě delší dobu, ale až teď nastal ten správný čas. Je to pro mě splněný sen,“ popsal provozovatel Eduard Pekař s tím, že otevřeno má teprve pár dnů.

Provozovatel olomoucké vegetariánské restaurace Green Bar Jakub Lerch
Green Bar je olomouckou hitovkou už 16 let. Co je za úspěchem obědů bez masa?

V bistru s příjemným posezením a letní zahrádkou nabízí knedlíky připravené z bramborového těsta. To se mu osvědčilo nejvíce také proto, že právě bramborový knedlík bez problému zvládne rozvoz k zákazníkům. Každý den je v nabídce několik druhů se slanou či sladkou náplní.

„Naší specialitou je knedlík plněný vepřovými výpečky a zelím. Musím říct, že ze slaných náplní jej mám nejraději. Velkou výzvou pro mě byl knedlík plněný svíčkovou na smetaně. Nad tím jsem opravdu dlouho přemýšlel, jak to přesně udělat. Jsem rád, že se mi postupně podařilo vyladit jej přesně podle mých představ. Ze sladkých náplní je favoritem čokoláda, ale máme také jahodu, borůvku nebo jablko se skořicí,“ vyjmenoval Eduard Pekař.

Provozovatelka olomouckého bistra Mercato per tutti Leona Barone
Nové bistro v centru Olomoučany nadchlo. Jako v Itálii, opěvují hosté

Náplně budou přibývat

Každý den by podle něj mělo být v nabídce okolo osmi druhů knedlíků. Postupně budou přibývat další slané i sladké náplně a příležitostně se v bistru budou podávat také knedlíky z kynutého těsta. Na své by si časem měli přijít i vegetariáni.

Olomoucký Študáč opět ožije. Novinka mezi olomouckými podniky ponese název MacLaren's Pub a stojí za ní manželé David (na snímku) a Linda Cinovi z Olomouce.
Legendární olomoucký Študáč opět ožije. Jako pub v originálním stylu

„Zákazníkům chceme nabídnout bezmasou variantu, například špenát nebo třeba koprovou omáčku s vejcem. Plánujeme rovněž bezlepkovou slanou i sladkou verzi, aby si u nás mohl vybrat opravdu každý. Zakládáme si na kvalitě knedlíků i náplní. Všechno si připravujeme sami od výpečků a svíčkové až po sladké náplně z čerstvého ovoce,“ dodal provozovatel.