Olomoučané vyzkoušejí tradiční americké barbecue v podání vyhlášeného podniku Big Smokers.
„V takové kvalitě, jakou mají, u nás tyto speciality nikdo v regionu nedělá. Proto jsme se s provozovateli domluvili, že Olomouc zařadí mezi města do své každoroční tour po České republice. Od 11 do přibližně 18 hodin nabídnou ochutnávku toho nejlepšího. Samozřejmě nebude chybět ani pivo a víno,“ pozval za pořadatele Jaromír Krátký.
Za vyhledávanou pražskou restaurací stojí přerovští rodáci Silvie Kratochvílová a Tomáš Oujezdský. Silvie sbírala zkušenosti jako šéfkuchařka v Americe, převážně v New Orleans, kde se ve speciálních udírnách tradičními postupy připravuje maso od tamních farmářů. Pražskou restauraci s Tomášem Oujezdským společně otevřeli před čtyřmi lety.
Stejnou dobu už také jezdí po republice se speciální sedmimetrovou mobilní udírnou vyrobenou v Texasu.
„V Olomouci nabídneme čerstvě uzené hovězí hrudí, které si kvůli špičkové kvalitě necháme dovážet z Ameriky. V nabídce bude také přeštické trhané maso, klobásky a jako specialita sendviče s hovězím pastrami. K masu budeme podávat naše pečivo, omáčky, saláty a fermentovanou zeleninu. Všechno si připravujeme sami, máme také vlastní pekárnu,“ popsal Tomáš Oujezdský, spolumajitel restaurace.