Jak připravit jemnou krémovou čočkovou polévku se ztraceným vejcem? Recept je jednoduchý, ale na výsledném díle si smlsnete. K druhému jídlu si pak můžete připravit ledový salát s červenou řepou a slunečnicovými semínky.
• 2 ks mrkve • 1/2 ks cukety • 1 ks cibule • 50 g červené čočky • 1 lžíce ghee (přepuštěného másla) • sůl a pepř na dochucení
Postup:
Na oleji osmahněte cibulku, přidejte nakrájenou oloupanou mrkev, zalijte cca 1 l vody a přiveďte k varu. Vařte cca 5 min do změknutí surovin a přidejte pokrájenou oloupanou cuketu a červenou propláchnutou čočku. Sundejte z plotýnky a rozmixujte tyčovým mixérem a přidejte koření. Znovu vraťte na plotýnku a vyklepněte do polévky vejce. Pozvolna vařte do požadované konzistence vejce.
Ledový salát s červenou řepou a slunečnicovými semínky
Ingredience:
• půl hlavy ledového salátu • dvě uvařené červené řepy střední velikosti • jarní cibulka • 2 polévkové lžíce olivového oleje • malá hrst slunečnicových semínek • sůl a pepř
Postup:
Nakrájíme ledový salát a jarní cibulku a dáme do mísy, nastrouháme uvařenou červenou řepu a vložíme k salátu. Zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a nasypeme předem namočená slunečnicová semínka.