Zkušená hráčka a výtečná střelkyně bude od nové sezony pálit za Veselí nad Moravou, kam přichází jako náhrada za odcházející oporu Janu Šustkovou.

„Takové srovnání asi nastane, i když já hraji na jiném postu. Jana dávala hodně branek, snad se jí aspoň trochu vyrovnám,“ věří nová posila slováckého celku.

Elitní pravá spojka změnila dres po dlouhých devatenácti letech. Olomouc se Kubáčkové neopouštěla snadno. Klub i město sympatické brunetce přirostly k srdci, loučení se spoluhráčkami i fanoušky bylo hodně dojemné.

Šestadvacetiletá házenkářka ovšem potřebovala změnu. A když zazvonil telefon a přišla nabídka z konkurenčního Veselí, nebylo na co čekat. „Viděla jsem potenciál v kádru a řekla si, proč to nezkusit,“ líčí Kubáčková.

Obránce Jakub Galvas na tréninku české reprezenatce
Týden v Chicagu mi dal hodně, zářil Jakub Galvas

Skromnému a spíše rodinnému klubu s bohatou historií chce pomoct udržet se na medailových pozicích. Obhajoba senzačního bronzu není prioritou, jako spíše přáním. „Medaili z dlouhodobé soutěže i českého play-off by byly fajn. Já však doufám, že se probojujeme i do finále Českého poháru,“ uvedla Kubáčková.

Zvučnou posilu v novém klubu přivítaly hezky. Dřívější soupeřka bez problémů zapadla do mladého kolektivu. V kabině Veselí ji přivítala hlavně křídelnice Kateřina Novotná, se kterou hrála v dorostenecké reprezentaci nebo na akademickém mistrovství světa.

Ze vzájemných soubojů Olomouce a Veselí dobře zná i Slovenky Olšovskou a Veselkovou.

Kubáčková pod vedením trenéra Hudáka absolvovala první týden tréninku. „Letní příprava je vždycky náročná, ale k házené patří. I když ji sama nemám ráda, musí to být, vždyť v sezoně z ní čerpáme,“ připomíná zkušená spojka.

SK Sigma - Slavia Praha - Martin Nešpor
Svět nekončí, byl to jen jeden zápas, nevěší hlavu Nešpor

Změny v kádru DHK Zora Olomouc Kromě Terezy Kubáčkové končí další vyhlášená střelkyně – Kateřina Růžičková, která po 16 letech v nejvyšší soutěži přesedlala na pozici trenérky starších žaček. Sestry Tereza a Vendula Fryčákovy zamířily studovat do Prahy a minimálně další dvě sezony budou oblékat dres Slavie.
Novou tváří je naopak reprezentační brankářka Zuzana Haládíková, která přišla z týmu Duslo Šaľa. Další slovenskou posilou je křídelnice Anamária Patrnčiaková. O místo v kádru zabojuje mladá česká spojka Iva Závišková.