Zora šla do utkání po ne právě povedeném předchozím duelu v Porubě, no a to bylo v prvních minutách cítit.

Domácímu týmu se dlouho nedařilo, což se ale dalo říct i o hostech, takže po sedmi minutách byl stav nerozhodný 1:1.

Pak se Prešov utrhl a šel do vedení. Jenže olomoucký tým se pomalu ale jistě rozjížděl.

A už během prvního poločasu bylo všechno jinak, Zora šla do přestávky s dvoubrankovým vedením.

Ve druhém poločase už nenechalo družstvo z Hané nic náhodě, dobrou hru podpořilo přesným zakončením středních spojek a parádními zákroky brankářky Raškové, výsledkem čehož byla nakonec jasná výhra.

Po prohře o třináct branek v Porubě se olomoucký tým dostával do tempa trošku pozvolněji, což připustil trenér DHK Zora Jan Hegar.

„Našim hlavním cílem a úkolem bylo stabilizovat výkon, protože po tom, co se nám stalo v Ostravě, bylo vidět, že to je ještě na týmu znát. Byla tam nervozita. Ve hře spojek byl dnes rozdíl, jsem samozřejmě rád, že se prosadily jak vlevo Katka Růžičková, tak vpravo Markéta Hurychová. Celkově to byl diametrálně odlišný výkon spojkové hry ve srovnání s utkání proti Porubě,“ řekl Hegar.

„K tomu jsme velmi dobře a kompaktně bránili. I když jsme předvedli spoustu technický chyb a ztrát v průběhu zápasu, tak jsme to zvládli do vítězného konce,“ podotkl.

Naopak hosté před pětisetkilometrovou cestou domů neměli moc příjemné pocity.

„Měli jsme velmi dobrý vstup do zápasu, po sedmi minutách to bylo jedna jedna. Rozdíl byl dnes v tom, že nás domácí přestříleli přes spojky,“ řekl trenér Prešova Dušan Daniš. 

DHK Zora Olomouc – ŠŠK Prešov 20:13 (10:8)

Nejvíce branek: Růžičková 6/3, Hurychová 3 – Šutranová 4/3. Rozhodčí: Hanák, Pavlíček. Sedmičky: 3:3. Vyloučení: 2:4. Žluté karty: 3:3. Diváci: 170.

DHK Zora: Rašková (Polášková) – Hurychová 3, Růžičková 6/3, Kapsová, Jansová, Sovová, Kašpárková, Salčáková 2, V. Fryčáková 2, Krajčovičová, Severová 1, Kubáčková 2, Salašová 1, Gajdošíková, T. Fryčáková 2. Trenér Jan Hegar. Asistent Libor Malínek.

Petr Pelíšek