Duel MOL ligy mezi Zorou a slovenskými Bánovcemi měl jasného favorita. A Hanačky měly nakonec svoji úlohu ještě o něco ulehčenou z důvodu absence řady hráček celku soupeře.

„Bohužel zdravotní situace v našem družstvu byla proti nám. Čtyři hráčky během týdne onemocněly a házenkářky, které máme na hostování, musely hrát mistrovské utkání za mateřský klub. To se celé projevilo na výkonu. Křídla vlastně musela hrát na středních spojkách, ale to nás neomlouvá,“ hodnotil kouč slovenského celku Richard Makýš.

Zora bez problémů připsala druhou výhru v řadě. „S výkonem jsem spokojen. Tak jsme si zápas představovali. Chtěli jsme hrát rychle, celkově jsme se na to připravovali a neslo to ovoce. Jsem strašně rád, že jsme mohli prostřídat celou střídačku a že holky nezklamaly,“ prohlásil kouč Olomouce Libor Malínek.

V příštím kole MOL ligy čeká Zoru soupeř z jiného kategorie. Olomoucké házenkářky zamíří na horkou palubovku Baníku Most.

Fotbalistky Sigmy (v modrém) porazily v Drahlově FC Praha 3:1.
Fotbalistky Sigmy slaví první výhru. FC Praha zlomily krásnými trefami

DHK Zora Olomouc – Sokol RMK Bánovce nad Bebravou 41:24 (20:11)

Rozhodčí: Deml, Dvořáček. 7m hody: 2/1 - 6/5. Vyloučení: 3:1. Diváci: 170.

Olomouc: Rašková, Haládiková, Polášková – Závišková 4, Trumpešová 3, Kapsová 4, Jansová 3, Protivánková 2, Salčáková 8, Žáčková, Krajčovičová 6/1, Gajdošíková 1, Řezníčková 1, Krůpová 3, Patrnčiaková, T. Fryčáková 6. Trenér: Libor Malínek.