„To byla naše taktika. Chtěly jsme získávat míče v obraně a dávat jednoduché góly. To se nám podařilo a byl to základ úspěchu," pochvalovala si opora olomouckého týmu Kristýna Salčáková.

„Obrana byla agresivní 
a aktivní. Potom se už hraje lépe i v útoku, když se vám povede soupeře dostat pod tlak 
v obranné fázi," konstatovala házenkářka Zory.

Písecké házenkářky sice vstřelily úvodní gól duelu, jenže pak už na palubovce kralovala Zora.

„Jednoduchý zápas to ale nebyl. Bylo to náročné ať už po psychické, nebo fyzické stránce. Byla tam hluchá místa a možná trochu nervozity. Myslím, že jsme byly lepším týmem a ukázaly jsme to na hřišti," prohlásila česká reprezentantka.

Zora díky vítězství 29:23 bodově dotáhla Písek, se kterým momentálně má lepší vzájemný zápas.

„Pro nás byl tento zápas hodně důležitý, protože se nám v minulém kole nepodařilo bodovat ve Zlíně. Zase jsme se dostaly do toho pomyslného mlýna týmů, které bojují o play-off," řekla Kristýna Salčáková, která nastupuje na spojce nebo na křídle.

V interligové tabulce Zora figuruje na sedmé pozici, mezi českými kluby je pátá. Právě toto umístnění ještě potřebuje pro postup do play-off minimálně o jednu příčku vylepšit. „Musíme se soustředit na další kolo. Každý zápas je důležitý, nemá cenu přemýšlet příliš dopředu," nabádá Kristýna Salčáková.

Na Zoru teď v interlize čekají těžké zkoušky. V sobotu na Hanou přijedou první Michalovce, následují zápasy 
v Mostu a doma proti Slavii.

„Pro nás už play-off začalo. Se silnými soupeři jako Michalovce nebo Slavia můžeme překvapit. Když to bude zodpovědný výkon plný nadšení, jako jsme předvedli se Šalou, tak si myslím, že bychom mohli překvapit. Každý je porazitelný a Michalovce to ukázaly v Písku, kde málem přišly o dva body," upozornil olomoucký trenér Jan Bělka.

V předchozích zápasech v dresu Zory nejvíce zářila Tereza Kubáčková, kterou v sobotu písecké soupeřky velmi dobře hlídaly. V olomouckém dresu tak tentokrát nejvíce zářila Anna Gebre Selassie.

„Je výborné, že to dokáže vzít na sebe někdo jiný. Terku Kubáčkovou si dobře pohlídaly, dávaly na ni trojblok, takže tam se udělal prostor právě pro Aničku, která toho využívala," dodal trenér Zory Jan Bělka.