„Nejsem spokojený ani s výkonem a ani s výsledkem. To, co dneska holky předvedly, byl nekoncentrovaný výkon," zlobil se trenér Zory Jan Bělka.

Jeho tým hned zkraje prvního poločasu musel dotahovat manko, které se postupně vyšplhalo až na šest branek. V závěru úvodního dějství však olomoucké házenkářky předvedly čtyřgólovou šňůru a do šaten nakonec odcházely za přijatelného stavu 15:18.

Prvních deset minut druhé půle se Zoře vydařilo a za stavu 23:25 byla stále ve hře o body. Potom však olomoucké házenkářky začaly doplácet na chyby a soupeř z východního Slovenska jim odskočil na rozdíl pěti branek. Tímto skóre také utkání nakonec skončilo.

„Byla tam zbrklost a chvílemi i nekoncentrovanost na utkání. Připadalo mi, jakoby byly hráčky myšlenkami někde úplně jinde," konstatoval olomoucký trenér, který věřil, že by jeho tým právě v sobotním zápase mohl získat překvapivou výhru, kterou potřebuje pro postup do play-off.

„Dneska byly Michalovce soupeřem, se kterým se daly uhrát nějaké body," byl přesvědčen kouč Zory Bělka.

„Michalovce jsou velice silný soupeř, ani jednou v soutěži neprohrály, ale proč nepřekvapit jednoho ze silných soupeřů. My body potřebujeme a dneska jsme je mohli získat. Po takovém výkonu z hlediska technických chyb se ale vyhrát nedá."

„Byl to celkem dobrý zápas, konečně běhavá házená. Za rozhodující považuji situace, kdy poté, co domácí hráčky trochu odešly, jsme dupli do tempa, podržely nás brankářky a dokázali jsme se prosadit z protiútoků," zhodnotil utkání trenér slovenského celku František Urban.

Série těžkých zápasů bude pro tým trenéra Bělky dál pokračovat. V dalším kole jedou olomoucké házenkářky do Mostu, v dalším domácím zápase je bude čekat pražská Slavia.

„Body musíme získat za každou cenu, takže uvidíme, jak se nám zadaří v těch dalších kolech," neztrácí bojovnou náladu lodivod Zory Olomouc Jan Bělka.

DHK Zora Olomouc – Iuventa Michalovce 29:34 (15:18)

Rozhodčí: Hanák, Pavlíček. 7m hody: 9/8 – 2/1. Vyloučení: 4 – 6. Diváků: 300.

Olomouc: Rašková, Dederlová – Růžičková 8/7, Jansová, Hvostaľová 3, Berová, M. Salčáková, V. Fryčáková, Dostálová 4, Severová 1, Kubáčková 3, Salašová 2, Kalová 1, K. Salčáková 3/1, Gebre Selassie 4. Trenér: Jan Bělka.

Michalovce: Gubíková, Krebs, Zyková – Kucher, Holešová 5, Szöllösiová 1, Gerič 1, Habánková, Horňáková 9, Nagyová 3, Wollingerová 3, Krasko 5, Bačíková 1, Tregubová 6, Levchenko, Geci. Trenér: František Urban.