Podaří se Hanačkám malý házenkářský zázrak a dokážou i počtvrté v řadě zabodovat?

„Dá se říct, že sem přijede tak trochu Barcelona," pousmál se trenér DHK Zora Olomouc Jan Bělka, který však věří, že jeho svěřenky v souboji se severočeským házenkářským velkoklubem neprodají kůži lacino.

„Ve sportu je možné úplně všechno. My do utkání půjdeme tak, abychom se snažili Most zaskočit. Třeba nám to vyjde, třeba ne," prohlásil olomoucký kouč, který si uvědomuje, že soupeř disponuje daleko zkušenějším hráčským kádrem.

763 dnů bez porážky

Černí andělé z Mostu jsou momentálně až na třetím místě tabulky.

Může za to i překvapivá domácí prohra Severočešek s Michalovcemi, které tak mají nakročeno k triumfu v interlize. Slovenský tým dokázal ukončit mosteckou sérii neporazitelnosti v domácích zápasech interligy, která trvala 763 dnů.

„Zlato nám v letošním ročníku bohužel uniklo, ale letos jsou v interlize týmy, které si ho zaslouží víc. A proto jsme odhodláni, že se porveme o druhý nejcennější kov," uvedl na klubovém webu Baníku Most trenér Dušan Poloz.

Na olomoucké palubovce rozhodně neočekává snadný a jednoznačný zápas.

„Čeká nás soupeř, kterého jsme sice v domácím zápase snadno přehráli, ale je potřeba mít na paměti fakt, že celek Olomouce hraje o poslední místo play off, ke kterému potřebuje ještě několik bodů," doplnil zkušený trenér Poloz.

Play-off stále nejisté

Zora po výhře nad Veselím drží solidní výchozí pozici pro postup do play off. Přesto však ještě nemá vyhráno.

Do konce interligy olomoucké házenkářky vyzvou favoritky z Mostu, pojedou na horkou půdu Slavie, přivítají Šaľu a na závěr zamíří na palubovku konkurentek ze Zlína, na které mají v tabulce momentálně čtyřbodový náskok.

„Ještě někde musíme získat body. A nikde není napsané, že to nebude s Mostem, i když by to bylo, jako kdybychom porazili Barcelonu," dodal trenér Jan Bělka.

Souboj házenkářek Olomouce a Mostu startuje v hale Zory v sobotu v 17.30.