Domácí tým ukázal svou převahu až v závěru prvního poločasu, kdy Sokolky odskočily hostům na rozdíl pěti gólů. Po pauze se Hanačky částečně dokázaly do zápasu vrátit. Olomouc Porubě střetnutí zkomplikovala a osm minut před koncem prohrávala jen 
o tři góly, blíže už se však Zora nedostala.

V závěrečných minutách domácí udržely vedení a zvítězily rozdílem pěti branek. Trenér Zory Jan Bělka se po porážce soustředil na kladné faktory ve hře svého týmu.

„S výkonem, který jsme předvedli, jsem relativně spokojený, protože Poruba je opravdu dobré družstvo. V jistých fázích jsme utkání mohli otočit, ale udělali jsme nějakou chybu nebo jsme nedali jasnou brankovou příležitost," posteskl si kouč Bělka.

Čtyři sedmimetrové hody, to byly velké šance, které zůstaly ze strany Olomoučanek nevyužity. Příčinu neúspěchu hráček Zory tváří v tvář brankářce olomoucký lodivod nenašel.

„Vůbec netuším, prostě to tak někdy přijde. Domácí brankářka chytala velice dobře, byla klíčovou postavou zápasu. Na sedmičky se vystřídaly obě jejich gólmanky a nějakým způsobem to zvládly," okomentoval neproměňování sedmimetrových hodů. Nyní už se na Hané soustředí házenkářky na další utkání, na vystoupení v Porubě se však dá stavět.

„Výkon byl příslibem do budoucna. Budeme se muset vyvarovat hluchých úseků v zápasech a pak by to mohlo být dobré. Stává se nám, že ztratíme nějaké balony nebo nedáme pět minut gól. Nasazení ale bylo přesně takové, jaké jsem si představoval," chválil Jan Bělka, který se s týmem chystá na zápas s Pískem. V sobotním duelu by měly být hráčky Zory favoritkami.

„Na Písek se určitě zodpovědně připravíme. Budeme chtít stoprocentně dva body, do utkání jdeme s tím, že je to skoro povinnost," uzavřel olomoucký trenér.

SOKOL PORUBA – ZORA OLOMOUC 28:23 (17:12)

Nejvíce branek: Minarčíková 6, Ryšánková, Marčíková po 5/1, Kostelná 4 – Dostálová 5, Kubáčková, Gebre Selassieová po 3. Rozhodčí: Kosa, Švidernoch. 7m hody: 4/2 – 6/2. Vyloučení: 3:4. Diváci: 234.