Kajakářka Barbora Dimovová vybojovala na mistrovství světa ve sjezdu na divoké vodě hned dva cenné kovy. Ve španělském Seu d'Urgell se mladá závodnice z Hané radovala ze zlata v závodu hlídek a z bronzu v kategorii K1 jednotlivkyň.

Šampionát začal pro kajakářku Dimovovou fantasticky. Společně s Martinou Satkovou a Anežkou Paloudovou sice na mezičase finálového závodu ve sprintu K1 hlídek ztrácely přibližně půl sekundy na vedoucí Francouzky. Finiš jim ale vyšel skvěle a v cíli z toho byly zlaté medaile.

Extrémní závod štafet Bobr Cup v Litovli
Extrémní Bobr Cup slaví jubileum. Organizátoři nachystali novinky

„Obhájily jsme titul a to si užívám strašně moc. Bylo to tak rychlé, že si ani nepamatuji žádné  požitky z té jízdy,“ popisovala šťastná Barbora Dimovová.

Na startu byla nervózní, její výkon to však nepoznamenalo. „Jela jsem z první pozice a nesměla jsem chybovat. Vše mi vyšlo a my jsme si dojely pro zlato,“ radovala se.

S BRONZEM UŽ NEPOČÍTALA

A další úspěch přišel v individuálním závodě K1. Paloudová získala stříbro a Dimovová vybojovala třetí místo, ve které už ani nedoufala.

„Dojela jsem do cíle a na tabuli vyskočila trojka. Za mnou jely ještě dvě dobré závodnice a já jsem již počítala s pátým místem. Udržela na té třetí příčce a je z toho bronz na mistrovství světa,“ hodnotila nadšeně Dimovová.

„Konečně jsem se přehoupla přes smolnou bramboru a taky jsem si poprvé pobrečela na veřejnosti,“ přiznala na svém facebooku spokojená závodnice TJ VS Litovel.

Medailové závody:

K1: 1. Duprasová (Fr.) 1:00,49, 2. Paloudová -0,05, 3. Dimovová -0,29, …14. Satková (všechny ČR) -4,41.

Hlídky:

3xK1: 1. ČR (Paloudová, Satková, Dimovová) 64,60, 2. Francie -0,78, 3. Německo -1,78.