„Po Novém roce jsme prohráli tři extraligové zápasy a z toho dva zbytečně. V některých momentech zápasu se to projevilo. Postupně se naše hra zlepšovala. Mohli jsme si něco vyzkoušet, ale soupeř nás moc neprověřil," přiznal olomoucký trenér Jiří Teplý.

Šternberské volejbalistky jsou totiž po extraligové přestávce v krizi a připsaly si čtvrtou porážku v řadě. „Nastoupili jsme pod dojmem, že hrajeme proti silnému soupeři. Hráčky se nechtěly o výsledek porvat. Chyběla bojovnost. Přitom v předchozím zápase s Prostějovem se nebály," kritizovala šternberská trenérka Jana Teplá, která zastupovala hlavního kouče Radomila Juříka.

Hned na začátku zápasu vysokoškolačky Šternberku odskočily na 8:2. Šestibodový rozdíl vydržel do druhého technického time outu, ale pak favorit přejel soupeře 25:15.

Ve druhém dějství se Sokol dostal až do čtyřbodového vedení 8:12. Olomoucké volejbalistky však skóre otočily na 16:15 a v závěru už dominovaly (25:20). „Druhým setem jsme se protrápili, ale pak se naše hra zpřesnila," řekl Teplý.

Následující dějství už bylo zcela v režii domácích hráček, které při servisu Petry Kojdové získaly devítibodový náskok 14:5 a zápas bez problémů dovedly do vítězného konce.

„Stále nás ale čeká spousta práce. Musíme hlavně zlepšit servis. Vydaří se nám jedno dvě podání, ale potřebujeme si vytvořit souvislejší tlak," uvědomuje si Teplý.

Oproti tomu šternberské volejbalistky jsou po odchodu slovenské reprezentantky Kuciakové v krizi. „Je dobře, že nám nehrozí sestup. Do sestavy zapojujeme mladé hráčky. Chtělo by to něco udělat s morálkou družstva," poznamenala Teplá.

„Družstvo po odchodu Kuciakové ztratilo motivaci. Na začátku sezony to byl tým srovnatelný s Olomoucí a dalšími celky z horní poloviny tabulky. Hráčky se musí o výsledky rvát a uvědomit si, že to nepřijde samo," přidal svůj názor k současné nelichotivé situaci ve Šternberku Jiří Teplý.

SK UP OLOMOUC – TJ SOKOL ŠTERNBERK 3:0 (15, 20, 15)

Nejvíce bodů: P. Kojdová 14, Napolitano-Šenková 11, Rutarová a H. Kojdová po 8 – Holásková 7, M. Janečková 6.

Olomouc: Tomašeková, P. Kojdová, Rutarová, Napolitano, Tinklová, H. Kojdová, libero Dreksová. Střídala: Murčinková. Trenér: Jiří Teplý.

Šternberk: Holásková, Polášková, M. Janečková, Ticháčková, Jurčíková, S. Janečková, libero Hronová. Střídaly: Zemánková, Sochorcová, Oborná, Citovecká. Trenérka: Jana Teplá.