Na startovní listině se objevili mimo domácích jezdců také závodníci ze Slovenska, Itálie, Maďarska, Rakouska, Polska, Chorvatska i České republiky.

Také zástupci Nutrend racingu, Václav Janík a Jiří Svoboda, se přes neúspěch a podivnou diskvalifikaci v předešlém italském závodě nenechali odradit a do boje o cenné mistrovské body ve Slovinsku nastoupili.

V sobotu jezdci absolvovali celkem tři tréninkové jízdy, jejichž časy se na konci sčítaly. Oba piloti Nutrend racingu, kteří ve slovinském podniku startovali premiérově, jeli především na jistotu.

I přes opatrnost obou jezdců zajel Janík hned v první tréninkové jízdě nejrychlejší čas celého startovního pole a Jiří Svoboda získal sedmou pozici absolutního pořadí.

Během dalších dvou tréninkových jízd se pozice obou jezdců již nezměnila. Janík ale dokázal vylepšit svůj čas z první jízdy o dalších osm vteřin a také Svoboda se o celých sedm vteřin zrychlil.

V neděli, pak stejně jako v sobotu, čekaly na jezdce tři závodní jízdy. Václav Janík si první jízdou vyjel na soupeře téměř sedmivteřinový náskok a s přehledem obsadil první místo. Zbylé dva závody pak odjel na jistotu a po Slovinsku si, v rámci mezinárodního bodování, připsal plný počet bodů.

Také Jiří Svoboda nenechal nic náhodě a do závodních jízd nasadil nové pneumatiky.Tato týmová strategie se ukázala jako správná volba a Svoboda se vynikajícím časem, zejména pak ve třetí závodní jízdě, dostal na celkovou šestou příčku absolutního pořadí.

Nutrend racing má nyní, po dlouhé sérii závodů, kratší pauzu. Dalším podnikem, kterého se tým zúčastní bude 21.–22. 7. Dobšinský kopec na Slovensku. Nutrend racing bude v závodě, který je zařazen jak do domácího šampionátu MMČR, tak také do šampionátu Mistrovství Evropy, zastupovat Václav Janík s Lolou B02/50 a Jiří Svoboda s vozem Radical SR3.

(spo)