„V současné době jde družstvo pomalu nahoru. Je to vidět v lize i v evropských pohárech,“ pochvaloval si zvyšující úroveň výkonů trenér olomouckých volejbalistek Jiří Teplý.

Zatímco sobotní extraligové utkání v Ostravě bylo formalitou (výhra 3:0 na sety) a znamenalo osmnáctou výhru z osmnácti utkání, pohárová bitva s Beverenem přinesla poměrně dramatický průběh. Vysokoškolačky však za stavu 1:1 na sety nezpanikařily a zbytek zápasu zvládly na výbornou.

Osmifinále Poháru CEV VK UP Olomouc - Beveren
Olomoucké volejbalistky postup do čtvrtfinále slavily šampusem

Největší úspěch za poslední roky

Odměnou jim byl postup mezi osm nejlepších týmů poháru CEV.

„V 90. letech jsme hráli Final Four Poháru mistryň, to byl asi největší úspěch a od té doby jsme takhle daleko v evropském poháru nebyli,“ pátral v paměti velezkušený kouč Jiří Teplý.

„Je to velký úspěch a uděláme všechno pro to, abychom to posunuli ještě o kousek dál.“

Olomoucký tým se nyní bude chystat na zápas proti rumunskému celku Stiinta Bacau. „V Rumunsku jsme byli, hráli jsme s Albou Blaj, to je výborné družstvo. Bacau bude něco podobného, podle jejich výsledků v lize by měli být o něco slabší než Alba, ale určitě to nebude jednoduchý soupeř,“ konstatoval Teplý.

Čtvrtfinálový duel by se v Olomouci měl hrát už zanedlouho – v polovině února. V hanácké metropoli si od něj slibují, že přiláká na tribuny další příznivce volejbalu.

„Evropský pohár je pro diváky ohromný tahák, takový volejbal, co jsme hráli s Beverenem, se musí lidem líbit. Hráli jsme opravdu pěkný volejbal s dlouhými výměnami. Lidi na zápasy doposud chodí a my bychom chtěli, abychom měli hlediště plné při každém utkání,“ přeje si kouč aktuálně nejlepšího českého celku Jiří Teplý.

Martin Nešpor
Půl roku bez výplaty a na stadionu ani záchod, vzpomíná Nešpor na Albánii