Především v úvodních minutách extraligového zápasu bylo z hry obou celků cítit, že nešťastná událost hráčky ještě zdaleka nepřebolela.

„Myslím, že to bude mít vliv na zbytek sezony a možná i déle. Ještě to bude prostě trvat," uvedla šternberská kapitánka Markéta Janečková.

„Zápas byl těžký, a to pro všechny hráčky z obou týmů. Nedá se s tím nic dělat, bohužel jsme se s tím musely srovnat a utkání odehrát, protože už jedno bylo přeložené a dál to odkládat nejde."

Dres a portrét připomíná v olomoucké sportovní hale zesnulou Alenu Honkovou

Dres a portrét připomíná v olomoucké sportovní hale zesnulou Alenu Honkovou

Hráčky obou týmů nastoupily s černými páskami, na dresech měly vyobrazeno červené srdce s číslicí 13, které patřilo právě jejich bývalé spoluhráčce.

Kousek od stolku zapisovatelů hořela svíčka, u které byl velký portrét bývalé juniorské reprezentantky i její dres.

Derby nakonec skončilo jasnou výhrou Olomouce. Ani pro jeden tým to však nebyl vůbec lehký zápas.

„Nebylo to nic příjemného, ale život jde dál. My se s tím musíme porvat samy a na hřišti si pomoct," prohlásila kapitánka olomouckých vysokoškolaček Veronika Tinklová.

Semknout a odevzdat všechno i za ni

Jak dlouho bude na hře olomouckého týmu znát nečekaná ztráta jedné z týmových opor, podle ní ukáže čas.

„Čekají nás zápasy s SG Brno, Ostravou a tam se ukáže. V nás to pořád je, ale na hřišti se musíme semknout a odevzdat všechno i za ni," má jasno Tinklová.

S tím souhlasí i olomoucký trenér Jiří Teplý.

„Je potřeba to vzít tak, že to je tragédie, ale že život jde dál. Na Álu musíme vzpomínat v dobrém a na takovou, jaká byla. Ona byla vždycky optimistická, neměla ráda nějaké smutné obličeje a pořád se smála. Teď už nám nepomůže, když budeme brečet. Spíš si na ni opravdu radši vzpomínat a taky na ty dobré věci, které jsme s ní zažili, a jet dál," prohlásil po zápase olomoucký lodivod.