„Vhodně doplní Báru Gambovou se Zuzkou Šepeľovou, protože všechny tři mají trochu jiné kvality. Jess vyniká výškou úderu, obranou na bloku a schopností přizpůsobit se různým systémům. To vše navíc doplňuje brazilským temperamentem,“ popisuje novou 190 centimetrů vysokou svěřenkyni trenér Martin Hroch.

„Po dvou covidových letech nás čeká dlouhá a jak všichni doufáme i kompletní sezona. Účast ve třech soutěžích proto vyžaduje kvalitu a na některých pozicích i multifunkčnost hráček s patřičnými herními zkušenostmi,“ dodává Hroch.

Kateřina Valková
Valková míří do Německa, ještě předtím chce titul s reprezentací

Čtyřiatřicetiletá hráčka, která v minulých letech působila ve Španělsku, rodné Brazílii, ale i na Tchaj-wanu se na výzvu v podobě působení v české extralize těší. „Vím, že je Olomouc silný celek, který má šanci hrát finálové zápasy v domácích soutěžích. Doufám, že budu pro tým přínosem svojí energií a odhodláním,“ říka Jessica Silvaová.

Podle předsedy olomouckého volejbalového klubu Jiřího Zemánka je posilování týmu žen v tuto chvíli prakticky uzavřeno. „Na domácí scéně chceme mít opět ty nejvyšší ambice, k tomu bychom rádi byli pozitivně vidět i v evropských pohárech. Proto jsme investovali do kvality a zkušeností. Bohužel podobné hráčky na českém trhu zkrátka prakticky nejsou, takže jsme opět museli zvolit internacionální cestu. Osobně jsem rád, že zahraniční zkušenost doplňuje talentované mládí v podobě olomouckých a šternberských nadějí Kneiflové, Lazárkové, Kulové a Šmídové,“ připomíná Zemánek.

Změny v týmu

Odchody: Marie Schlegelová, Michaela Madsenová, Katarina Pilepičová a liberu Katrina Zilbermanová, Lucie Nová a Kateřina Valková.

Příchody: Barbora Gambová, Lara Štimacová, Zuzana Šepeľová, Aleoscar Blancová, Elena Babićová, Jessica Silvaová.