Titul mistryň pro rok 2008 vybojovaly Pavlína Žižková a Jana Vyhnánková ve dvojce bez kormidelníka žen. Částečně si tak vynahradily zklamání z červencového šampionátu, kde spolu ze zdravotních důvodů nestartovaly.

Bronz do olomoucké sbírky přidala osma juniorů. Tato posádka jela v sestavě Jakub Vrána, Vít Slavík, Karel Běhal, Josef Tetera, Jiří Barták, Přemysl Pazdera, kormidelník Martin Mlčoch, doplněna závodníky brněnského ČVK. Do konečného hodnocení si olomoucký klub připsal ještě dalších pět finálových umístění.

Také na mistrovství republiky družstev se nejlépe dařilo olomouckým ženám. Vyhnánková a Žižková k pátečnímu mistrovskému titulu přidaly další dvě vítězství na dvojce bez kormidelníka a osmě, kde startovaly ve společenství s veslařkami z Pardubic a Ústí n. L.

Jejich kolegyně z řad mladších žaček se zasloužily o dvě druhá místa. Na dvojskifu startovala Hlaváčová s Prchalovou, na čtyřce párové se k nim přidaly Dohnalová, Fukalová a kormidelnice Vraštilová. Tereza Dohnalová pak ještě vybojovala třetí místo na skifu žaček mladších.

Také čtyřka bez kormidelníka olomouckých juniorů, která jela ve složení Vrána, Slavík, Tetera, Pazdera se dokázala prosadit na druhou příčku. Na osmě jmenovaní junioři společně s Běhalem, Bartákem, kormidelníkem Mlčochem a dvěma závodníky ČVK Brno obhájili třetí pozici.

Stejně tak na třetím místě, projeli cílem i starší žáci Martin Kummer a Jiří Veselý na dvojskifu. O bodový zisk z finálových umístění se postaralo ještě dalších pět posádek mimo medailová umístění.

V celkovém hodnocení Českého poháru 2008 se Veslařský klub Olomouc umístil v konkurenci 32 oddílů na konečné sedmé pozici.

Osma juniorů olomouckého veslařského klubu