Tým Velké Bystřice předváděl v závěru sezony dobré výkony, čtyřikrát v řadě neprohrál a s druholigovým ročníkem se rozloučil vítězstvím 32:27 na palubovce Hranic B. Ani dobrý finiš však Hanákům v součtu nestačil na lepší než bronzové umístění.

„Trochu nás to mrzí, protože nám chyběl ten bodík, ale na druhou stranu jsme si to způsobili sami podzimními zbytečnými porážkami," narážel trenér Velké Bystřice Libor Malínek na ztráty se Vsetínem, Trnávkou nebo Polankou.

Hanáci se tak po roce do druhé nejvyšší domácí soutěže nevrátí, podle trenéra to však nemusí být na škodu. „

Možná pro nás bude lepší hrát druhou ligu, než v té první bojovat na spodku tabulky. Náš mladý tým se pořád sehrává a měl by jít nahoru," věří Malínek, který by měl pro příští sezonu mít k dispozici podobný kádr. „Nemám informace, že by někdo měl odcházet," řekl kouč, který by potřeboval pro příští sezonu tým posílit.

„Hodila by se nám rozhodně spojka i pivot. Potřebujeme v týmu trochu zvýšit konkurenci," je si vědom Malínek.

„Pokud by se nám podařilo tým posílit, tak by Velká Bystřice měla i na první ligu," myslí si trenér.

Malínek házenkářský tým převzal před sezonou a se svým angažmá ve Velké Bystřici je spokojený.

„Před tím jsem trénoval interligové družstvo Zory, takže jsem si musel zvykat na ten amatérský způsob. Ty tréninky jsou samozřejmě jiné, musím přiznat, že jsem trochu přitvrdil režim a kluci pochopili, že to jinak nepůjde. Na druhou stranu to ani oni nemají jednoduché, protože hrají jenom pro radost z házené a při svém zaměstnání nebo studiu," líčil trenér Malínek. „

Přišli jsme ale na stejnou notu a myslím, že to funguje dobře," dodal na závěr trenér Velké Bystřice.

TJ CEMENT HRANICE B – SK VELKÁ BYSTŘICE 27:32 (16:16)

Rozhodčí: Rzymanová, Valášek. Branky ze 7m hodů: 1 – 5. Vyloučení: 5 – 2. Diváků: 55.

Hranice B: K. Margla – P. Margla 2, Hlaváč, Ruber 3, Dolák, Bajgar, J. Samiec 9, Kobliha 1, Koutník, T. Samiec 4, Lančí 8/1. Trenér: Libor Hrabal.

V. Bystřice: Vydra, Machalík – Wolf 6, Hliněný 1, Pörsök 1, Švébiš 4, Dostál 8/5, Skřídlo 4, Balon 4, Strádal 1, Schneider 3. Trenér: Libor Malínek.

Další výsledky 22. kola: Šumperk – Holešov 38:25, Vsetín – Ostrava 35:26, Trnávka – Napajedla 25:32, Polanka – MHK Karviná 24:23, Zubří B – Uničov 35:24.

Konečná tabulka

Konečná tabulka