K favoritům bezesporu patří mladý Japonec Tomokazu Harimoto. Ne nadarmo se šestnáctiletému klučíkovi přezdívá „zázračný chapec“. V Olomouci to dokázal už před dvěma lety, kdy celý turnaj jako čtrnáctiletý ovládl a stal se nejmladším vítězem turnaje kategorie World Tour v historii. Momentálně mu v žebříčku patří páté místo. Minulý týden ovládl turnaj v Bulharsku. Jiný cíl než další vítězství ani mít nemůže.

Překazit mu to budou jistě chtít Číňané – Čao C'-chao s ním prohrál právě v bulharském Panagjurišti ve finále, Čeng Pchej-feng zase obhajuje loňský olomoucký titul.

Na turnaji se představí i dva evropští matadoři se statusem legend – Vladimir Samsonov a Timo Boll z Německa.

Do ženské části soutěže je nasazena jako číslo jedna obhájkyně z loňska Japonka Kasumi Išikawaová.

Z českých hráčů dostali divokou kartu do hlavního turnaje, který začne ve čtvrtek, Pavel Širůček a Hana Matelová. Zbytek domácích reprezentantů musel do kvalifikace.

Naději na postup do hlavní fáze stále živí i po úterku Tamara Tomanová, která se ve třetím kvalifikačním kole ve středu dopoledne utká s Italkou Lauretiovou. Ve hře je i Dana Čechová, kterou čeká Ruska Michajlovová. Další česká reprezentantka Nikita Petrovová narazí na Jiang Zeng ze Singapuru.

Mezi muži jsou ve hře Lubomír Jančařík, který bude hrát s Portugalcem Freitasem a také Tomáš Tregler, jenž změří síly s Rakušanem Levenkem.

Závěrečné čtvrté kolo kvalifikačních bojů je na programu ve středu odpoledne.

Posádka Tomáš Knápek - Ivan Horák.
Olomoučané Horák se Zapletalem splnili svůj cíl. Barum Rallye dokončili