On-line přihlášky tříčlenných týmů do otevřeného Mistrovství ČR v extrémních štafetách jsou už uzavřeny, stále je však možné přihlásit se přímo na místě.

Účastníky čeká už jen posledních pár dnů tvrdého tréninku a pak budou moci prodat naběhané, najeté a napádlované desítky, stovky či tisíce kilometrů v dalším bobřím šílenství, které znovu zasáhne Hanou.

Samotný závod odstartuje v areálu litovelských vodních sportů v sobotu ve 12 hodin.

V posledních letech se vždy na klasických tratích v lesích Litovelského Pomoraví představilo více než dvě stě trojic. Rekordní zůstává zápis z roku 2012, kdy vyrazilo do lesů Litovelského Pomoraví 282 týmů.

„Samozřejmě doufáme, že družstev na startu bude letos opět hodně. My navíc nejenom doufáme, ale snažíme se pro to také co nejvíc dělat a tak i letos máme pro závodníky několik novinek," řekl za organizátory Petr Čamek a doplnil, že aktuálně je prozatím přihlášených okolo 220 tým.

Zájemci se ale mohou hlásit ještě přímo v areálu litovelských vodních sportů, a to v pátek od 18 do 20 hodin a v také v den konání závodu od 7 do 10 hodin.

Brody, rampa i trička

Letošní novinkou je, že všichni startující, kteří se dostanou do cíle, získají speciální triko i originální certifikát pro celý tým.

„Spustíme také foto soutěž o tvář Bob Cupu, kdy porotou vybraný jednotlivec nebo tým bude prezentován na tiskovinách pro příští rok a jako bonus dostanou zpět své letošní startovné. Novinkou bude také úschova věcí pro závodníky, aby komfort pro sportovce během závod co největší," dodal Petr Čamek.

Na účastníky čeká 45 kilometrů tratí rozdělených do tří disciplín – běhu, horského kola a kanoistiky.

Závodníci se mohou těšit na několik brodů řeky Moravy i atraktivní sjezd cílové rampy pro finišující vodáky.

V loňském roce se závodu zúčastnilo 227 tříčlenných trojic.

Všechny informace o závodu i registracích zájemci najdou na oficiálním webu závodu www.bobr-cup.cz.