Zdejší závod, který je proslulý velmi dobrou organizací stejně jako výborným zabezpečením tratě a hojnou diváckou účastí, byl pro letošní rok nově zařazen také do šampionátu Mistrovství Evropy. Pořadatelům se tak dostalo uznání za skvěle odvedenou práci a do Dobšiné se sjela skutečná špička evropských jezdců. Na startovní listině proto nechyběla zvučná jména jako Simone Faggioli, Fausto Bormolini nebo Laszlo Szasz.

Zastoupení Nutrend racingu v tomto slovenském podniku bylo hned trojnásobné.

Václava Janíka s Lolou a Jiřího Svobodu s Radicalem doplnil nově Marek Rybníček, který na Dobšiné startoval s vozem BMW M3 GTR. Rybníček tak po dohodě s týmem nahradil pro tento závod týmového jezdce Karla Hubáčka.

Počasí si v letošním ročníku s jezdci skutečně pohrávalo. Zejména během sobotních tréninkových jízd vyzkoušeli své vozy jak na vodě, tak i na suchu.

Již během prvního sobotního tréninku došlo na Janíkově voze k poruše řídící jednotky kontroly trakce a pilot obsadil až celkové dvacáté místo. Díky týmu Jaroslava Krajčiho, který týmu fungující jednotku zapůjčil, absolvoval Janík svůj druhý trénink již bez problémů. V součtu obou časů pak jezdec získal celkovou sedmou příčku.

Jiří Svoboda, pro kterého je v letošní sezoně většina tratí zcela nová, zajížděl během tréninku stále rychlejší časy. Po dvou jízdách pak jezdec obsadil vynikající čtvrté místo ve skupině E2-SC.

I přesto, že se třetí jezdec týmu Marek Rybníček neměl před závodem možnost s vozem příliš seznámit, chopil se tohoto úkolu na výbornou. S vozem BMW se sžil velmi rychle a již během tréninku získal pozici těsně pod bednou.

Nachlazený Janík zvažoval, zda v neděli vůbec nastoupí do závodu. V první jízdě ale obsadil, stejně jako v sobotu, sedmé místo absolutního pořadí. Během druhé jízdy ale zabojoval a odměnou mu bylo překonání svého osobního rekordu téměř o celou vteřinu. V součtu obou závodních jízd to ale přece jen nestačilo a Janík obsadil sedmé místo.

Také Jiří Svoboda zopakoval v neděli svou čtvrtou příčku ze sobotního dne.

Během druhého závodu, kdy se objevil na trati olej, musel svou jízdu opakovat. I přes rychlejší čas, který opravnou jízdou dosáhl, si ale pozici nevylepšil a z Dobšiné odváží body za čtvrté místo ve skupině.

Velké časové zlepšení zaznamenal Marek Rybníček, který se v neděli dokázal druhou jízdou posunout o celých sedm vteřin oproti prvnímu závodu. V součtu obou jízd pak jezdec získal vynikající čtvrtou pozici ve skupině E1. (nut)