Maraton nakonec lépe zvládly olomoucké hráčky, které porazily KP Brno 3:2 a celou sérii vyhrály 2:1 na zápasy.

„Byl to velmi vyrovnaný zápas, v němž obě družstva podala kvalitní výkony. Rozhodla naše vůle po vítězství. Pokud jsme hráli na hranici svých možností, tak to byl vynikající volejbal," hodnotil zápas olomoucký trenér Jiří Teplý.

„Jsem pyšný na svůj tým. Hráčky bojovaly velmi statečně. Je škoda, že to nevyšlo," litoval brněnský trenér Andre Christopher Gonzáles.

Úvod zápasu se olomouckým volejbalistkám moc nepovedl.

Vysokoškolačky záhy prohrávaly 1:5 a Brno vedení drželo do stavu 11:14. Hanačky otočily na 15:14, soupeř znovu odskočil na rozdíl tří bodů a za stavu 20:23 se zdálo, že je rozhodnuto.

Jenže střídající Rašková zaznamenala dva přímé body z podání a bylo to nerozhodně. Další servis skončil v těsném autu a hostující tým první setbol díky bloku proměnil.

Podobně se vyvíjelo i druhé dějství. Královo Pole mělo za stavu 22:24 dva setboly. Vysokoškolačky snížily a o vyrovnání se po vytlučených blocích postarala Mátlová. Další dva míče uhrála Napolitano a domácí hráčky vyrovnaly.

Hanačky měly dlouho navrch i ve třetím dějství. Vedly 22:19, ale koncovka se změnila v maratonské drama. Oba týmy odvracely setboly a brněnské volejbalistky set ukončily až za stavu 30:32.

Ve čtvrtém setu brněnské volejbalistky vedly 18:21. Pak se ale na servis postavila Tinklová a rázem bylo skóre 24:21. Vysokoškolačky druhý setbol proměnily a vynutily si tie break.

Olomoucký kouč dostal červenou kartu

Nervy pochodovaly a za stavu 9:10 trenér Teplý vyfasoval červenou kartu a Brno vedlo 9:11.

„To, za co jsem dostal žlutou a červenou kartu, by se nikdy nestalo, kdyby tam byl normální rozhodčí. Pokud si vezmu time a rozhodčí mi ho dá ještě předtím než hlavní zapíská, a dostanu červenou, tak si myslím, že je to velká chyba," řekl ke spornému momentu olomoucký kouč.

Oproti tomu brněnský trenér byl z počínání svého protějšku velmi překvapen.

„Nikdy jsem žádného profesionální trenéra neviděl se tak chovat. Je škoda, že taková událost mění pohled na celý tým," nelíbilo se Ganzálesovi kopnutí do židle.

Olomoucké volejbalistky však vzápětí skóre vyrovnaly a dokonce si vynutily mečbol, který proměnily.

„Tato situace nás nakopla a holky cítily tu křivdu. To byl rozhodující moment pátého setu," dodal Teplý.

SK UP Olomouc – KP Brno 3:2 (-23, 24, –30, 23, 13)

Olomouc: Mátlová, Tomašeková, Rutarová, Napolitano, Tinklová, Košická, libero Dreksová. Střídaly: H. Kojdová, Rašková, Murčinková. Trenér: Jiří Teplý.

Brno: Nováková, Michalíková, Širůčková, Vyklická, Herbočková, Cebáková, libero Chlumská. Střídaly: Součková, Onderková, Toufarová, Nálezková. Trenér: Andre Christopher Gonzáles.