Turnajová hráčka číslo dva Záhlavová-Strýcová si v pátečním čtvrtfinále poradila s Belgičankou Alison Van Uytvanckovou 7:6 a 6:1 a po dvou pekelných maratonech mohla tentokrát ušetřit trochu sil pro finálový víkend.

„Nemyslím, že jsem dnes hrála nejlepší zápas, ale jsem ráda, že to bylo ve dvou setech a že to bylo rozhodně kratší než ve čtvrtek," narážela Záhlavová-Strýcová na utkání druhého kola proti Zálabské, který trval tři a půl hodiny. Kromě toho musela v tenisovému areálu OMEGA centra sportu a zdraví absolvovat na úvod i památný třísetový souboj s domácí Barborou Štefkovou, ve kterém odvrátila osm mečbolů.

V semifinále rodačka z Plzně, která je v žebříčku WTA na 134. místě, narazí na dvaadvacetiletou Polku Katarzynu Piterovou, jejíž světový ranking je o více než sto míst horší.

Od 15 hodin pak Záhlavová-Strýcová nastoupí po boku Renaty Voráčové k finálovému zápasu čtyřhry proti českému páru Martina Borecká – Tereza Malíková.

Na nedostatek práce si bývalá 39. hráčka světa tento týden rozhodně stěžovat nemůže. „Zatím jsem spokojená, jak to zvládám, protože to není jednoduché na fyzičku. Mám za sebou opravdu těžké zápasy. Ale zatím se cítím celkem dobře," prohlásila Záhlavová-Strýcová.

Myslí česká tenistka na zisk turnajového double?

„Nechci od sebe nic očekávat, chci se soustředit na každý zápas a uvidíme, co víkend přinese," prohlásila.

Druhé semifinále, které zahájí v 11 hodin sobotní program, nabídne hodně pohledný a zřejmě i napínavý duel mezi prozatím suverénní Slovinkou Polonou Hercogovou (82. WTA) a bojovnou Ukrajinkou Marynou Zanevskou (130. WTA), která včera vyřadila Češku Renatu Voráčovou navzdory svým 20 dvojchybám.

Semifinálový program startuje v areálu OMEGA centra sportu a zdraví v sobotu v 11 hodin. Finále dvouhry je na programu v neděli ve 13 hodin. Vstup do areálu je zdarma.

ITS CUP 2013

Výsledky

dvouhra – čtvrtfinále: Záhlavová-Strýcová (2-ČR) – Van Uytvancková (Belg.) 7:6 (5), 6:1, Zanevská (5-Ukr.) – Voráčová (ČR) 7:5, 6:3, Hercogová (1-Slo.) – N. Kičenková (7-Ukr.) 6:4, 6:2, Piterová (Pol.) – Dinuová (Rum.) 4:6, 6:4, 6:1.

Čtyřhra – semifinále: Voráčová, Záhlavová-Strýcová (1-ČR) – Piterová, Vrljičová (3-Pol., Chorv.) 6:2, 6:2, Borecká, Malíková (ČR) – Birnerová, Janiová (2-ČR, Maď.) 6:3, 7:5.

Sobotní program

Centr, 11.00: Hercogová – Zanevská, Piterová – Záhlavová-Strýcová, ne před 15.00: Voráčová, Záhlavová-Strýcová – Borecká, Malíková.

Nedělní program

13.00: FINÁLE DVOUHRY.