Tatran v domácí hale dokázal soupeře ze Zubří zaskočit 
a více než poločas měli litovelští hráči gólově navrch. Hosté se dostali do vedení až ve 36. minutě a Hanáky začal trápit stejný problém jako 
o víkendu v Praze proti Dukle. Týmu kouče Lubomíra Krejčíře došla energie a otěže zápasu převzaly Gumárny.

„Čtyřicet minut jsme hráli velice dobře, bylo to pohledné a po všech stránkách na úrovni," chválil trenér Litovle 
a pokračoval: „Pak nám ale došly síly a hra se dostala do fáze, kdy jsme dělali technické chyby a byli jsme trestaní rychlým útokem soupeře." Se 14 góly se proti Litovli skvěle ukázal Tomáš Řezníček, který je v současnosti nejlepším střelcem extraligy.

„Soupeři mají vždy rozdílového hráče, tentokrát to byl Řezníček, který byl vynikající," podotkl Krejčíř.

Nyní se budou hráči a trenéři v hanáckém extraligovém týmu snažit vyřešit opakující se problém.

„Musíme to analyzovat. Jestli je to zakořeněno v kondici, nebo v hlavách hráčů. Musíme na tom zapracovat, abychom to odstranili a byli schopni rvát se o body a hrát šedesát minut, 
a ne jen tři čtvrtiny zápasu," objasnil zkušený Lubomír Krejčíř. Ten zdůrazňuje také realistický náhled na sílu litovelského týmu a jeho protivníků.

„Body, které jsme získali, jsme získali se srovnatelně silnými týmy. Je to trošku něco jiného než horní dvě třetiny extraligy. Je potřeba si srovnat hlavy a zapracovat na kondici," řekl Lubomír Krejčíř.

V období reprezentační přestávky budou Hanáci pracovat na zlepšení řady stránek fyzického výkonu. „Potřebujeme zlepšit vytrvalost, rychlostní sílu, obecnou sílu, všechno potřebujeme obnovit a teď je na to příležitost. Po poháru s Kostelcem se budeme věnovat kondiční přípravě," prozradil plány s týmem trenér Krejčíř.

TATRAN LITOVEL – GUMÁRNY ZUBŘÍ 24:31 (13:12)

Nejvíce branek: Konšel 5, Zbránek 4, Dědek 4 – Řezníček 14/5, Hrstka 3, Šlachta 3. Rozhodčí: Novotný, Horáček. Sedmimetrové hody: 1/1 – 5/5. Vyloučení: 2:2. Diváci: 365.