S tím souvisí změna ve složení trenérské dvojice, tým povedou Marek Šuba společně s Alešem Kořínkem jako rovnocenní trenéři.

„Marek projevil přání absolvovat ještě jednu sezonu jako hráč a zároveň zatím stále pracuje na směny,“ uvedl sportovní manažer Karel Zmund.

Celek Litovle v létě opustili Piwko, Páleš, Tkadleček nebo brankář Fabián. Tomáš Hanák si dává pauzu.

Po zranění se naopak do týmu vrací David Barabáš a Petr Jindra. Z Kostelce přišel Smékal a z Karviné trio Růža, Zamarski, Noworyta na hostování.

„Věřím, že se také zlepší vztahy v kolektivu a hráči ukáží, že v Litovli hrají srdcem,“ vyslovil přání v posezonním rozhovoru Karel Zmund.

Ambice Tatranu v nové sezoně nemohou být jiné, než v podobě boje o nejvyšší příčky. „Věřím, že se podaří kádr konsolidovat, zkvalitnit klíčové posty a hrát někde na hranici třetího místa. Víme, že to jednoduché nebude, v první lize je řada klubů, které mají stabilní kádry a výkonnost – Bystřice pod Hostýnem, Chodov, Strakonice, Hustopeče a další,“ prohlásil Zmund. „Cílem musí být se stále posouvat dopředu, držet se na špici první ligy mužů a bude-li na to klub připraven, opět vstoupit mezi elitu.“

Tým Tatranu věří, že po sestupu do nižší soutěže nenastane odliv příznivců. „Fanoušci jsou vesměs s klubem spjatí dlouhodobě a budou chodit na házenou dále. Víme, že vždy dokázali ocenit, že jsme v našich skromných litovelských podmínkách hráli 4 roky mezi elitou. Přitáhli jsme také řadu nových příznivců a řada z nich se budě opět těšit na více vítězných utkání. Doufám, že je nezklameme,“ dodal Zmund.

Úvodní test sezony čeká Hanáky v sobotu od 17 hodin doma proti Jičínu B.

PSG Berani Zlín vs. HC Olomouc
Další venkovní výhra. Mora otočila duel ve Zlíně čtyřmi trefami