Hanáci si připsali dvě vítězství nad Karvinou a Bystřicí pod Hostýnem. Nestačili jen na úvod turnaje na Cement Hranice, který celým víkendovým měřením sil prošel bez zaváhání.

„Pro nás to bylo zahájení zápasové části přípravy, které splnilo svůj účel. Bohužel hned na úvod jsme narazili na Hranice, které pro nás byly těžkým oříškem. Výkon v úvodním zápase ještě nebyl optimální," hodnotil litovelský trenér Lubomír Krejčíř úvodní prohru 22:27.

Hráči Tatranu svým nedůrazem nezvládli první poločas, který prohráli o šest branek. „Ve druhém poločase jsme ale o gól vyhráli a náš výkon už měl požadované parametry," pochvaloval si zlepšení trenér Krejčíř.

Další dva zápasy tradičního litovelského turnaje už jeho svěřenci zvládli výsledkově na výbornou.

Prvoligovou Bystřici pod Hostýnem Hanáci porazili 35:23 a ve druhém poločase už dostali šanci i hráči širšího kádru.

V neděli pak Tatran zakončil své vystoupení na turnaji vítězstvím nad Karvinou.

„Náš výkon byl o hodně lepší než během soboty. Dařil se nám rychlý přechod do útoku a Karvinou, která sice nebyla úplně kompletní, jsme jasně přehráli," pochvaloval si trenér Krejčíř vítězství 32:24. Do nedělního programu už nezasáhl David Juříček, který chce v nadcházející sezoně plnit především roli asistenta trenéra.

Pohár města Litovle získaly Hranice.

„Ukázaly, že v sezoně budou patřit k největším favoritům extraligy," vysekl poklonu soupeři trenér Krejčíř, který však chválil si své svěřence.

„Myslím, že v nové sezoně můžeme v extralize promlouvat výrazněji než loni," věří litovelský lodivod.

Tým potřebuje před startem sezony zapracovat především na lepší koncovce a taky na defenzivní činnosti.

„Obrana pro nás bude v sezoně hodně zásadní," předpovídá kouč Krejčíř, jehož tým je posílen o Tomáše Perničku, Jana Zbránka, Michala Dědka a Františka Kubu.

Ve středu čeká Tatran domácí přípravný zápas proti STM Olomouc. O víkendu se Hanáci představí na turnaji v Bystřici pod Hostýnem.

Výsledky Tatranu Litovel:

Litovel – Hranice 22:27 (10:16)

Litovel – Bystřice pod Hostýnem 35:23 (19:11)

Litovel – Karviná 32:24