Úvodní set se rozhodoval už v samotném úvodu, kdy vysokoškolačky vedly 7:3 a následně po sérii servisů Babićové 16:6. Celkově povolily Olomoučanky soupeřkám pouhých jedenáct bodů.

Podobně to bylo také ve druhém dějství a po podáních exšternberské Kneiflové vedli domácí 8:1 a přes snížení hostů (10:6) byl i další průběh pro Olomouc opět velmi snadný - 25:18 a 2:0.

„První dva sety nemá moc cenu hodnotit. Soupeř to měl jednoduché, my jsme byli po předešlém utkání ztuhlí,“ popisoval šternberský trenér Drešl, který připomněl velkou středeční bitvu jeho svěřenkyň s Ostravou, v níž padly 2:3.

Sokol Šternberk (v oranžovém) Ilustrační foto
Překvapení ve Šternberku! Volejbalistky mají nečekaný bod a čeká je derby

„K tomu bodu jim gratuluji. Bylo vidět, že se na nich projevila únava. Šternberk je vždy proti Olomouci mimořádně namotivovaný, my jsme první dva sety vcelku plnili taktické pokyny,“ přidal své hodnocení olomoucký kouč Martin Hroch.

Větší drama nabídlo až třetí dějství, v němž se skóre delší dobu přelévalo ze strany na stranu. Blíže k výhře měly dokonce Šternberanky, když vedly 17:19. Jenže v závěru o těsný náskok přišly a musely strávit celkovou porážku 21:25 a 0:3.

„Sice jsme se vzchopili, ale na domácí už to nestačilo,“ uznal kouč poraženého celku Drešl. „Ve třetí sadě jsme polevili, ale naštěstí to dobře dopadlo,“ oddechl si Hroch.

Další ligové kolo zavede oba regionální rivaly na palubovky soupeřek a navíc shodně do Brna. Olomouc se představí od 17.30 na hřišti Králova Pole a Šternberk o půlhodinu dříve načne svůj duel proti domácím Šelmám.

VK UP Olomouc - TJ Sokol Šternberk 3:0 (11, 18, 21)

Rozhodčí: Možnár, Horký

Čas: 73 minut

Diváků: 150

Olomouc: Gambová, Kneiflová, Štimacová, Šepeľová, Blancová, Babićová, libero Kulová. Střídaly: Silva, Moscická.

Šternberk: Z. Látalová, Körmendyová, Ramajová, Herdová, Kamidinová, N. Látalová, libero: Slavíková. Střídaly: Abendroth, Kořínková, Vyjídáková.