Šternberk se sice v souboji dvou sokolských týmů přetahoval s domácím Frýdkem-Místkem v úvodním setu o vedení až do druhého technického oddechového času, pak ale odpadl a v dalších dvou sadách už příliš nekladl odpor.

„Začali jsme slušně a vypadalo to na tahačku, protože i protivník dělal chyby. Jenže domácí se postupně začali zlepšovat v útoku, servisu a hlavně v poli, zejména od druhého setu. Hlavně při podání Jakubšové jsme se nemohli vůbec prosadit, nepomohlo ani střídání. Musím přiznat, že jsme nehráli vůbec dobře, naopak Frýdku-Místku vyšlo úplně všechno," konstatoval šternberský kormidelník Radomil Juřík.

Také v dalším soutěžním utkání změří volejbalistky Šternberka síly se svým sokolským rivalem. S Frýdkem-Místkem se znovu střetnou už příští středu od 17 hodin tentokrát na domácí palubovce ve hře postup do čtvrtfinále Českého poháru.

TJ Sokol Frýdek-Místek – TJ Sokol Šternberk 3:0 (18, 14, 15)

Rozhodčí: Trumpeš, Dziacký. Čas: 68 minut. Diváků: 150.

Frýdek-Místek: Kubová, Holišová, Závodná, Dudová, Jakubšová, Mukařovská, libero: Spáčilová. Střídala: Vašinová. Trenérka: Alexandra Dedková.

Šternberk: Sochorcová, Ticháčková, Kuciaková, Holásková, S. Janečková, M. Janečková, libero: Hronová. Střídaly: Jurčíková, Polášková, Římská, Citovecká. Trenér: Radomil Juřík.