„Sobotní utkání bylo ukázkou toho, že máme obrovský respekt z hráček našeho partnerského klubu. Nedokázali hrát to, na co mají,“ okomentoval úvodní duel čtvrtfinále šternberský trenér Martin Hroch.

Jeho tým byl totiž odevzdaným sparingpartnerem, který se nevzmohl na odpor.

„Poměrně snadno jsme bez potíží vyhráli. Nedělali jsme větší chyby,“ řekl olomoucký trenér Jiří Teplý.

O den později bylo vše jinak. „Holky hrály odvážně a uvolněně. Olomouc trošku polevila. Díky bojovnějšímu výkonu jsme dvakrát vedli v koncovkách,“ konstatoval Martin Hroch.

Hasiči v Olomouckém kraji v sobotu zasahovali u desítek požárů v přírodě.
VIDEO: Hasiči v Olomouckém kraji zasahovali u požárů v přírodě

V prvním setu dokonce Sokol vedl 23:20. „Dostali jsme se pod tlak a měli jsme problém se s tím vyrovnat. Jsem rád, že to přišlo teď a holky si uvědomí, že musí hrát na sto procent,“ poznamenal Jiří Teplý.

Závěrečné míče však outsider nezvládl. „Kolikrát chybělo trochu štěstíčka, když se balony zastavily na pásce. Nebo jsme naší nešikovností mohli situaci uhrát lépe. Olomouc tyhle chyby nedělá, a proto ty koncovky uhrála,“ měl jasno šternberský kouč.

„Vždycky jsme se v určitých vlnách mobilizovali. Soupeř navíc ubral z tlaku. Jsme natolik zkušené družstvo, že když soupeř přestane riskovat a dá nám lehčí balony, jsme schopni to zvládnout,“ okomentoval obrat Jiří Teplý.

Netradiční sportovní událost v Olomouci, na které si ženské týmy zahrály rugby v šatech či sukních
Ženy hrály v Olomouci ragby v šatech a sukních

Druhý set patřil favoritovi, ale ve třetím opět Šternberk dlouho vedl. Koncovka však opět patřila vysokoškolačkám.

Ve šternberské sestavě se dokonc objevila čtrnáctiletá Eva Kneiflová. „Je to hráčka, která s českou reprezentací ročníku 2002 postoupila na mistrovství Evropy. K tréninku přistupuje poctivě a nemůžu ji nic vytknout,“ chváli Martin Hroch.

Série pokračuje ve středu ve Šternberku.