Na palubovce vítěze první ligy z Dobřichovic zvítězily 3:1 a mohou tak slavit své setrvání mezi tuzemskou elitou i pro další sezonu.

První dva sety třetího barážového duelu přinesly vůbec nejdramatičtější průběh a zápletku celé série. V tom prvním se z nejtěsnějšího vítězství po několika setbolech na obou stranách radovaly domácí prvoligistky, ve druhém oplácel stejnou mincí Šternberk.

Vydřená druhá sada celý souboj definitivně zvrátila na stranu favorita. Tým z nejmenšího extraligového města ovládl třetí i čtvrté dějství už bez větších komplikací a po výsledku 3:1 ve svůj prospěch se může těšit na další bitvy v nejvyšší soutěži i v jejím příštím ročníku.

„Ve specifické dobřichovické hale s velmi nízkým stropem, kde se hostům opravdu špatně hraje, začali domácí podle očekávání bojovně a hodně kousali. Vůbec se nedivím, že tady prohrálo v poháru Brno a měl tu problémy i Přerov,“ připomněl trenér Šternberka Jan Drešl.

„Je ale pravda, že my jsme na druhou stranu kupili spoustu chyb a kazili příliš mnoho servisů. Naštěstí se nám podařilo získat koncovku druhé sady a následující dvě už jsme kontrolovali. Jsem moc rád, že jsme to dovedli do úspěšného konce a potvrdili svou příslušnost k extralize,“ oddechl si Drešl.

Olomoucké volejbalistky (v modrém) porazily Olymp 3:1 a semifinálovou sérii ovládly v poměru 3:0 na zápasy.
Olomouc je po roce opět ve finále. Kovářová si přála Liberec

TJ Sokol Dobřichovice - TJ Sokol Šternberk 1:3 (27, -24, -17, -20)

Rozhodčí: Nedbálek, Buchar. Čas: 98 minut. Diváci: 100. Konečný stav série: 0:3.

Dobřichovice: Prokopová, Fomenková, Pavlíčková, Stará, Jovanovičová, Vašutová, libero Kopecká. Střídala: Kučková.

Šternberk: Schandlová, Kneiflová, Mirčevová, Shvanská, Hudylivová, Kotlabová, libero Kulová. Střídala: Oborná.