Začátek druhého dějství nabídl podobný obraz hry, od stavu 5:12 však Šternberanky při podání extraligové novicky Kotlabové snížily na 9:12 a přijatelnou ztrátu držely až do koncovky. V ní se sice znovu prosadil mistrovský celek, jeho nadvláda již však nebyla tak ohromující.

V úvodu třetí části duelu si dokonce Sokolky dvakrát užily radost z těsného vedení 2:1 a 3:2, vzápětí ovšem po šňůře servisů Herelové prohrávaly 4:11. Jenže mladý domácí výběr se znovu vypjal k solidnímu výkonu, postupně stáhl na 15:18 a 20:23 a po přijatelné porážce 21:25 si i přes výsledek 0:3 užil závěrečného potlesku od svých fanoušků.

Olomoucké volejbalistky. Ilustrační foto
Olomoucké volejbalistky na Olympu neztratily ani set

„Z naší strany to bylo takové průměrné utkání. V prvním setu jsme začali dobře na servisu, ale tento tlak nám nevydržel a domácí nadšenou hrou odehráli dva vyrovnané sety. My jsme je k tomu nastartovali několika zbytečnými chybami na síti,“ hodnotil zápas prostějovský kouč Miroslav Čada.

„Je to už taková tradice, že několikátý rok po sobě začínáme ligu s Prostějovem, který má i letos velmi kvalitní kádr a bude opět útočit na titul,“ konstatoval domácí kormidelník Martin Hroch.

„My jsme měli v našem dresu hned tři zápasové premiéry, když v základu poprvé začaly Oborná na liberu, Hanousková na smeči a Kotlabová na univerzálu. První set byl ovlivněný strachem hráček, které byly zaskočené hrou Prostějova a jeho útočnou silou, v čemž vynikala především Horká a obě smečařky. Od druhé sady už to bylo odvážnější, holky se otřepaly a Hanousková předvedla několik dobrých útoků, ale stále jsme se potýkali hlavně s příjmem. Třetí set přinesl nejodvážnější projev a v každém případě to byla dobrá příprava na další zápasy a hratelnější soupeře,“ řekl Hroch.

TJ Sokol Šternberk - VK Prostějov 0:3 (-9, -17, -21)

Šternberk: Hanousková, Hudylivová, Nováková, Polášková, Dudová, Kotlabová, libero Oborná. Střídaly: Kulová, Vrabcová.

Prostějov: Emontsová, Kozmíková, Horká, Kossányiová, Herelová, Weissová, libero Kovářová. Střídaly: Nová, Slavíková.