Stavomontáže v loňské sezoně skončily předposlední, ale do druhé ligy se nakonec nevracejí.

„Karviná B se do soutěže nepřihlásila a my jsme byli prvními náhradníky. Po úvaze jsme tuto nabídku vzali," řekl předseda klubu Martin Přerovský.

Tým totiž především na jaře ukázal, že na druhou nejvyšší soutěž má. „Naše jarní výkonnost rozhodla. Zlepšila se hra i přístup hráčů. Rozhodli jsme se tak, že to zkusíme," vysvětloval Přerovský.

Vedení klubu však nastalo rušné léto.

„Setrvání v první lize znamená, že musíme sehnat peníze, realizační tým a hráče," upozornil Přerovský.

Stavomontáže se budou spoléhat především na loňský kádr.

„Kariéru ukončil jen Pavel Mazáč, jinak ostatní zůstávají. Pracujeme na doplnění o dva až tři hráče. Prioritou je levá strana a pivot," konstatoval předseda klubu.

Družstvo však povede nový kouč.

„Táborskému skončila 30. června smlouva a bude pokračovat jako asistent v Zoře. Oslovili jsme Libora Malínka, který nabídku přijal," poznamenal Přerovský.

Malínek se tak vrací do klubu, v němž působil jako hráč, ale v pozici trenéra to pro něj bude premiéra. „Trénoval ženské týmy a pak Velkou Bystřici. Družstvo ještě vnitřně nezná. Bude to pro nás nový impulz," slibuje si Přerovský.

Ambice pro nadcházející sezonu zůstávají stejné.

„Prioritou bude záchrana. Nemůžeme si dovolit hrát o špici. Chceme ale v Olomouci první ligu dlouhodobě udržet," přeje si Přerovský.

Příprava prvoligového týmu odstartuje na začátku srpna.

„V domácích podmínkách nachystáme intenzivní tréninky. Ještě dojednáme přípravné zápasy a turnaje," dodal Přerovský.