Nejlepší české družstvo v kategorii starších dorostenek bylo i letos z Olomouce. Svoji suverenitu v dlouhodobé domácí soutěži Hanačky potvrdily i ve víkendovém turnaji, během kterého porazily Michalovce 27:25, Zlín 30:21 a Bytču 38:22.

„Bylo to velmi složité z hlediska přípravy, protože nám to letos mimořádně zasáhlo do období maturit. Jak příprava, tak vlastní soutěž proběhla ve složitých podmínkách, protože se hráčky musely soustředit na několik věcí. Nakonec jsme to zvládli s tím, že naše dvě ostré střelkyně se soutěže nezúčastnily. O to je pro mě víc potěšující, že jsme to zvládli tímto suverénním způsobem," hodnotil vydařený víkend trenér Lubomír Krejčíř.

Triumf v poháru je pro trenéra potvrzením, že tým pracoval dobře celou sezonu. Nadvláda Zory Olomouc v kategorii starších dorostenek tak trvá i nadále.

„V páté sezoně jsme vyhráli pátý titul a třikrát po sobě Česko-slovenský pohár. Týmy se obměňovaly, hrály to jiné hráčky a pro nás pro trenéry je to odraz toho, že to přece jen v českých poměrech děláme docela slušně," řekl spokojený kouč starších dorostenek Zory Lubomír Krejčíř.

Na druhém místě v letošním Česko-slovenském poháru skončil tým ze Zlína, bronz si odvezla Bytča a čtvrté skončily Michalovce. Nejlepší hráčkou turnaje byla vyhlášena Jarmila Trumpešová ze Zory Olomouc.