Perfektní výkon svěřenek Jiřího Teplého kalí nepovedená koncovka, ve které Prostějov třemi body v řadě zvrátil vývoj tie-breaku a vyhrál 16:14.

Olomoučanky přitom v tie-breaku několikrát soupeři odskočily a byly blíže vítězství.

Podle smečařky Olomouce Martiny Michalíkové družstvo v závěru znervóznělo.

„S každým jiným soupeřem si takový náskok udržíme a tady z ničeho nic uděláme chybu, najednou je to o dva body a dostaneme strach,“ nechápala čtyřiadvacetiletá hráčka VK UP Olomouc.

Volejbalistky Prostějova (vlevo) porazily doma v derby Olomouc 3:2 na sety.
Kousek od senzace. Olomoučanky padly v Prostějově až v tie-breaku


Jste navzdory porážce spokojené s předvedeným výkonem?
Myslím, že to byl z naší strany povedený zápas. Dařilo se nám v podstatě ve všech činnostech. Měly jsme mečbol, takže jsme byly bod od vítězství. O to víc ta porážka mrzí. Na druhou stranu vidíme, že se s nimi dá hrát. Pořád jsme tvrdili, že to s nimi letos bude těžší než loni a nejednou se ukazuje, že to jde stejně jako loni.

Bolí ta porážka víc, když je takhle těsná?
Rozhodně mě mrzí, že jsme nevyužily ten mečbol a ztratily ten náskok. Mrzí to, ale za pár dní si řekneme, že to byl dobrý zápas.

Měly jste dva mečboly. Co chybělo k tomu, abyste je využily?
Mám to teď takové zamlžené. Převládá zlost. Nechci to házet na štěstí, možná jsme měly být agresivnější. Ale na kdyby se nehraje. To si už musí každý srovnat v hlavě, co mohl udělat lépe. Ale asi se nikdo nebude zlobit, že jsme prohrály.

S Prostějovem jste odehrály nejvyrovnanější zápas v sezoně. Co si z něj můžete vzít?
Určitě nám to zvedne sebevědomí směrem k play-off. Z jejich strany to určitě nebyl nejpovedenější zápas. Neměly svůj den a trápily se na přihrávce.

Nedávno jste se potkaly s Prostějovem ve finále poháru a prohrály 1:3. V čem byl tento zápas jiný?
Podaly jsme rozhodně lepší výkon. Hrály jsme víc týmově, více se nám dařilo ve všech činnostech. Hrály jsme bez strachu. Nesvazovalo nás, že hrajeme finále a že obhajujeme titul, což nám každý připomínal. Šly jsme do toho bez nervů.

V tie-breaku jste vedly dokonce už o čtyři body. Proč se nepodařilo náskok udržet?
To je to, nad čím sama přemýšlím. S každým jiným soupeřem si takový náskok udržíme a tady z ničeho nic uděláme chybu, najednou je to o dva body a dostaneme strach. To je věc, na které musíme zapracovat. Je potřeba udržet v hlavě, že se hraje dál.

Václav Jemelka (vpravo v modrém)
Jemelku chtěla Slavia, o Faltu byl zájem v Itálii. Sigma řekla NE!