Olomouc zamířila za stavu 1:0 na zápasy do Ostravy, kde sice domácí v sobotním utkání srovnaly, ale rozhodující souboj už patřil svěřenkám trenéra Jana Bělky, který se s vedením týmu loučí na výsledkovém vrcholu.

Ostrava se trápila v koncovce při utkání na Hané a na stejný problém doplatila i v posledním zápase série hrané na dva vítězné zápasy.

„Soupeři gratuluji k vítězství a medaili, kterou získal zaslouženě. V zápase se ukázalo, že po neproměnění šance se hráčky bohužel zlomily a nebyl tam nikdo, kdo zdvihl naši vlajku a zavelel. S postupujícím časem jsme šli níž a níž,“ hodnotil domácí kouč Peter Olšavský.

Výtečné pocity si po svém posledním odkoučovaném zápase ve službách A-týmu Zory užíval Jan Bělka.

„Jsem rád, že jsme to dotáhli do vítězného konce. Pro mě je to taková rozlučka od holek a tohle byl nejhezčí dárek,“ spokojeně pravil Jan Bělka.

Rozhodující aspekty se podobaly prvnímu zápasu Olomouci.

„Myslím si, že jsme si to svým nasazením a bojovností zasloužili, byli jsme o krůček lepší, přičemž to byl také zápas brankářky Lucky Raškové, která chytala skvěle. Ještě tři minuty před koncem jsem ale nevěřil, i když jsem vedli o čtyři branky, ale nakonec se nám to povedlo,“ těšil se pro web Poruby trenér Olomouce, který se po úspěšné sezoně může vydat na další část házenkářské dráhy.

DHC Sokol Poruba – DHK Zora Olomouc 17:21 (8:12)

Branky: Minarčíková 4/1, Polášková 3/2, Konečná 3, Mýlková 2, Marčíková 2, Rechtorisová 1, Revajová 1, Kostelná 1 – Jansová 4/3, Salčáková 4, Kubáčková 3, Frýčáková 3, Severová 2, Gebre Selassie 2, Kapsová 2, Trumpešová 1, Salašová 1. Konečný stav série: 1:2.