V letošní sezoně do play-off postupuje šest týmů místo čtyř, takže Skokani cítí velkou příležitost na úspěch. „Zatím je soutěž velmi vyrovnaná a týmy jsou v tabulce pořádně naštosované, ale jsme v boji o play-off. Tým šlape na jedničku, takže jsme spokojení," řekla po sobotních zápasech opora Skokanů Jakub Voják.

První utkání proti Hrochům domácí Skokani vyhráli těsně 6:5. Olomoucký tým vedl, ale v páté směně soupeř srovnal na 5:5. V sedmé směně hanácký celek přidal rozhodující bod a vítězství si pohlídal. „Obrana i útok hrály perfektně a to samé platí o nadhazovačích, kterým nevyšla jen jedna směna, kdy hodili asi pět met zdarma," konstatoval Jakub Voják.

Druhý zápas už Skokanům nevyšel podle představ. Přitom nadhazovač Jiří Šimek předvedl další skvělý výkon. „Zatím má letos obrovskou formu. Držel celý zápas soupeře a bylo jenom na nás, abychom vítězství urvali na pálce, což se bohužel nepovedlo," krčil rameny Jakub Voják po porážce 1:3.

„Trošku jsme zklamaní. Myslím, že jsme měli na to oba zápasy vyhrát. Bohužel ve druhém zápase jsme nepodali optimální výkon a vítězství jsme jim v podstatě darovali naší špatnou hrou na pálce," uzavřel Jakub Voják.

Také první květnový víkend hrají Skokani na domácím stadionu a představí se hned ve třech zápasech. V sobotu od 13 a 16 hodin a také v neděli od 13 hodin přivítají Kotlářku Praha.

Skokani Olomouc – Cardion Hroši Brno 6:5

Skokani: Bryce, Lázníček, Stevens, Utěšený, J. Voják, Antoš, Kovařík, Václavek, Zdražil, Černík, Veselý. Trenéři: Václav Voják a Michal Kohout.

Skokani Olomouc – Cardion Hroši Brno 1:3

Skokani: Lázníček, Stevens, Antoš, Bryce, Kovařík, Utěšený, J. Voják, Poledna, Václavek, Zdražil, Černík, Šimek. Trenéři: Václav Voják a Michal Kohout.

Tabulka

Tabulka