Jak hodnotíte zlínský víkend a dvě nesmírně těsné porážky?

Je to pro nás určité zklamání. Po posledním zápase základní části extraligy jsme si na Zlín věřili, protože jsme jej dokázali porazit. Šance byly padesát na padesát, protože diváci nám v obou zápasech vytvořili báječnou, téměř domácí kulisu. Hodnotíme to tedy jako lehké zklamání, čekali jsme, že aspoň jeden zápas dotáhneme do vítězného konce.

Ve kterém zápase jste byli blíž vítězství?

V tom prvním jsme sice ztráceli, ale dotáhli jsme. V neděli jsme, myslím, celý zápas měli navrch, až na ten závěr, kdy se jim podařilo srovnat. V sedmičkách jsme už neměli kvalitu střelby, takže tam už to nevyšlo.

Litujete hodně konce sobotního utkání, kdy jste inkasovali dvě tři vteřiny před koncem?

Je to smůla, ale na druhou stranu, musíme vzít v potaz, o kolik jsme v tom zápase prohrávali, protože poločas byl 16:9 pro Zlín. Nám se to povedlo stáhnout až na remízu, ale z poslední devítky jsme dostali gól. Indrák ze Zlína je parádní střelec, počkal si a dal gól. Měl štěstí a spadlo mu to tam, o tom házená je.

V neděli rozhodoval sedmičkový rozstřel, což bývá loterie. Na druhou stranu jste neproměnili docela dost pokusů.

Je to pravda, nedat tři z pěti je hodně. Dvě byly do tyčky a jedna vedle, takže gólman Zlína v podstatě ani nemusel mít zákrok a my jsme si ty šance na vítězství v podstatě pohřbili sami.

Jak moc bylo na palubovce znát, že sezona dospěla do fáze play-out?

Je to něco úplně jiného než průběh dosavadní soutěže. Play-off nebo play-out má speciální náboj a je to vyhecované a vyhrocené od začátku do konce. Rozhoduje každý balon, každá šance. Hodně působí i emoce, je tlak jak na hráče tak na rozhodčí.

V obou zápasech chyběl David Juříček. Jak moc citelná to pro vás byla ztráta?

Bylo to znát hlavně na obraně. Byť nám dává rady i ze střídačky nebo v poločase v šatně, tak ta jeho zkušenost přímo na hřišti je hodně znát. Velmi nám jeho přítomnost v zápasech pomáhá. Na druhou stranu si myslím, že když tam nebyl, tak jsme se o to více semkli a nutilo nás to o to více makat a ukázat, že na to máme i bez Davida.

Sestava tedy byla vlastně hodně podobná té loňské, když jste si vybojovali extraligu.

Je to tak, stejná sestava doplněná o Jirku Mičolu, který přišel z Kopřivnice. Zakládáme to hlavně na odchovancích Litovle, což bychom chtěli i do budoucna. Teď především věříme, že se nám extraligu podaří udržet.

Série play-out se za stavu 2:0 pro soupeře stěhuje na litovelskou palubovku. Věříte stále v obrat?

Pro nás série rozhodně není ztracená. Do dalšího průběhu jdeme s tím, že domácí zápasy se rozhodně neprohrávají. Víme, že na Zlín máme a doma do toho půjdeme s tím, že chceme každopádně vyhrát. A pak by přišel další zápas ve Zlíně a to už si říkáme, že napočtvrté to tam vyjít už prostě musí. Víme, že na ně máme.

Jak už bylo řečeno, ve Zlíně jste měli téměř domácí kulisu. Jak se těšíte na víkend a na podporu zaplněné litovelské haly?

Těšíme se strašně moc. Pro fanoušky byl do Zlína vypraven speciální autobus, takže se té šance chopili a přijeli. Věřím, že o víkendu si najde do haly cestu každý, kdo se v Litovli o házenou zajímá. Bude to mít náboj.