„Chtěli jsme určitě lepší výsledek, ale soupeř prostě patří mezi špičku. Hraje i Evropské poháry a rozdíl v kádru a v hráčkách je velký. Výsledek tomu odpovídá," poznamenal po utkání olomoucký trenér Jan Bělka.

V úvodních dvaceti minutách se Slovenky na Hané rozkoukávaly a domácí tým chvíli držel remízový výsledek. Na poměry Michalovců slabší útok vynahrazovala spolehlivým výkonem hostující gólmanka Raquel Alvarez Lafuenteová.

Vicemistryně Evropy ve službách Iuventy si poradila se třemi sedmimetrovými hody Zory a přidala přesné výhozy svým spoluhráčkám do rychlých protiútoků, které znamenaly pro hosty snadné navyšování skóre. Olomoučanky tak šly do šaten s pětigólovým mankem.

„Proměňování sedmiček nás trápí. Mohlo to být třeba o dva góly a mělo by to třeba trochu jiný náboj. Lafuente chytala fakt dobře, má rychlý pohyb a reakce. Holky měla dobře načtené a předvídala střely," uznal kvalitu soupeře lodivod Zory.

Po přestávce už Olomouc nedokázala hostující družstvo potrápit a Michalovce s přehledem směřovaly ke čtrnácté výhře v řadě.

„I pro mladé hráčky to ale bylo dobré, že dostaly prostor proti takovému soupeři. Náskok postupně narůstal, gólmanka jim výborně zachytala při našich příležitostech," prohlásil domácí kouč a pokračoval: „Je pozitivní, že jsme se do šancí dostali, i když jsme moc gólů nedali. Předvedená hra v útoku byla mnohem lepší, než v předchozím utkání. Na druhou stranu jsme měli trochu horší obranu," zhodnotil Jan Bělka.

Hostující trenér František Urban viděl ve výkonu svých svěřenek ze začátku duelu určité rezervy.

„Měli jsme ze začátku trošku problém naběhnout do tempa, některým hráčkám musím vymyslet novou motivaci. Vůbec nesplňovaly svoje kritéria. Ale jinak myslím, že jsme měli hru pod kontrolou po celou dobu," glosoval trenér Michalovců.

DHK Zora Olomouc – Iuventa Michalovce 23:35 (12:17)

Nejvíce branek: Růžičková 5/1, Gebre Selassie 5, Hvostaľová 4 – Fiľková Trehubová 8/2, Wolingerová 5, Chernovová 5. Rozhodčí: Fukala, Mohyla. Sedmimetrové hody: 4/1 – 2/2. Vyloučení: 2 – 8. ČK: Kucherová, Chernovová (Michalovce). Diváků: 150.