V kritériu nestačila v pondělí Ščučková pouze na Nizozemku Carolien van Herrikhuyzen. Na stupních vítězů pak českou cyklistku doplnila další česká reprezentantka Pavla Báčová.

„Kritérium jsem pojala jako rozjetí na časovku, která mě čekala druhý den, a tu beru jako hlavní disciplínu, proto jsem s výsledkem na kritériu spokojená," řekla Ščučková.

V úterý v časovce braly české závodnice medaile znovu. Báčová opět vybojovala bronz a Ščučková si polepšila a získala zlato. Mezi dvě Češky se vklínila pouze Merete Holm z Dánska. „Trať na časovku byla velmi technicky náročná, jela jsem na hranici svých možností. Věděla jsem, že to je můj životní závod," svěřila se Ščučková.

„Na Světové hry jsem odjížděla se smíšenými pocity, ale veškerá moje příprava směřovala k těmto hrám. Forma mi přišla v pravou chvíli a věřila jsem, že nějakou medaili získám," uvedla Ščučková.

Světových her Masters se účastní sportovci ze 107 zemí. Slavnostního zahájení na náměstí Piazza de Castello se zúčastnilo podle odhadů až 
30 tisíc lidí. „Překvapila mě nádherná atmosféra při zahájení, bylo to velkolepé," řekla Ščučková. ⋌(fik, spo)