Čeští reprezentanti v kvalifikaci skončili sedmí a vše vypadalo, že se bude vyvíjet v zajetých kolejích. V obou závodních jízdách se však Rozehnalovi připletli do kolizí a museli začínat z chvostu startovního pole. „V první jízdě jsme se ještě dotáhli na jedenácté místo," uvedl Václav Rozehnal.

Napodruhé se však již bratrská posádka nedostala do tempa a skončila čtrnáctá. „Konec druhé jízdy navíc propršel a poslední kola už to byl boj o dojetí. Naštěstí jsme ze závodu vyvázli bez zranění," oddechl si řidič Václav Rozehnal.

Troubeličtí sajdkárkrosaři totiž mají před sebou náročný program. „Po dlouhé cestě z Francie domů nás čekají necelé dva dny na přípravu techniky a materiálu. Ve čtvrtek odjíždíme na finále letošního seriálu mistrovství světa do německého Rudersbergu," uvedl Václav Rozehnal.

V průběžném pořadí čeští reprezentanti na osmé místo ztrácejí 29 bodů a naopak na desáté místo mají třicetibodový náskok. Mohlo by se tak zdát, že devátá příčka je již definitivní. „Ale nic ještě není jisté," upozorňuje Václav Rozehnal.

Sajdkárkrosová sezona v těchto týdnech vrcholí a do konce zbývají čtyři závody. Rozehnalovi tak čekají dva podniky mistrovství republiky a dva závody družstev. Domácí v Dlouhé Loučce a evropský šampionát v německém Schwedtu.