Ve vyrovnané partii se šestým týmem extraligové tabulky začali hráči Tatranu strhávat vedení na svou stranu díky dobrému výkonu Michala Baránka v brance.

Dařily se také útočné kombinace a po jednadvaceti minutách domácí vedli 13:7.

„Na naše poměry jsme měli vynikající defenzivu. Zvolili jsme trochu pozvolnější přechod do útočné fáze, abychom trochu pošetřili síly. Měli jsme celou řadu zraněných," prozradil kouč Litovle Lubomír Krejčíř.

Situace si vyžádala přesunutí házenkářské ikony Davida Juříčka z postu pivota na pozici střední spojky. A s netradiční rolí si zkušený hráč skvěle poradil.

„Byla to vynucená změna. Před sezonou jsme měli čtyři střední spojky a teď byli všichni zranění. David byl jeden z nejlepších pivotů na světě. Jeho předností je schopnost improvizace a disciplinované hry. Je ve vynikající kondici, má skvělé herní myšlení 
a obrovské zkušenosti. Na české poměry byl rovnocenný 
s ostatními středními spojkami jiných týmů," řekl na adresu velké osobnosti trenér litovelského celku.

Do druhého dějství vstupoval hostující mančaft s čtyřbrankovým mankem, Hanáci však nechtěli nadějný výsledek pustit a cennou výhru nakonec dokázali urvat.

„Ve druhém poločase to už tak elegantní nebylo. Z obou stran to byla bitva o každý metr hřiště. Bojovnost byla enormní a nám se náskok podařilo udržet," těšilo kormidelníka Litovle.

„K zápasu můžu mluvit jen v superlativech. Tým už se pomalu dostával do složité situace, zejména psychické. Vítězství nám pomohlo," doplnil spokojený kouč Krejčíř.

TATRAN LITOVEL – RONAL JIČÍN 24:20 (15:11)

Nejvíce branek: Pernička 9/2, Zbránek 4/1, Dolák 3, Juříček 3 – Šulc 7/4, Čurda 4, Král 2. Rozhodčí: Hájek, Macho. Sedmimetrové hody: 7/3 – 4/4. Vyloučení: 6:5. Diváci: 214.