„Budeme chtít ligu v Litovli zachránit buď po té herní, nebo po té administrativní stránce,“ prohlásil trenér Ivo Vávra, který si pochvaluje příchod hvězdné posily na pozici pivota.

Od posledního zápasu v Karviné uplynul víc než měsíc. Na co jste se během pauzy nejvíc zaměřovali?
Nechali jsme kluky odpočinout. Začali jsme od 2. ledna trénovat a nabírali jsme fyzickou kondici a snažili jsme se herně stabilizovat – zjednodušit hru, abychom se tak netrápili. Bylo to takové stmelení kádru po psychické i herní stránce.

Do jaké míry se to povedlo?
To uvidíme v zápasech. Samozřejmě příprava je něco jiného než liga. Trochu nás limitovalo, že někteří byli pryč – roztroušení po lyžařských výcvicích. Nebylo to úplně ideální, ale snad se to nějakým způsobem podařilo. Jestli tomu tak opravdu je, se pravděpodobně ukáže už v sobotním zápase proti Lovosicím.

Podařilo se vám posílit a rozšířit kádr?
Doplnili jsme kádr na klíčových postech – spojka a pivot. Pivota máme řekněme reprezentačního, nadstandardně kvalitního. U spojek se nepovedlo přesně to, co jsme si předsevzali, ale nějaké doplnění tam bylo.

Můžete být konkrétnější?
Zatím bych prozradil jen pivota – Marka Páleše. Jej jsme přivedli z Prešova a na naši ligu je to velice kvalitní a nadstandardní posila. Má odehráno v mládežnických reprezentacích a nakoukl i do těch seniorských. Hrál v Šale, Prešově i Rakousku, takže je to zajímavá posila.

Výchozí pozice do zbytku sezony není optimistická. S jakými vyhlídkami do ní půjdete?
Abychom konečně uhráli nějaké body. Ta prognóza je spíš pesimistická než optimistická, ale jdeme do toho s tím uhrát co nejvíc bodů. Stát se může všechno. Budeme chtít ligu v Litovli zachránit buď po té herní, nebo po té administrativní stránce – kdyby někdo nechtěl postoupit, tak bychom v extralize určitě rádi zůstali. Chceme každopádně uhrát co nejvíc bodů a napravit si reputaci po podzimu, během kterého se nám nepovedlo získat ani bod.