Pětadvacetiletá volejbalistka v letošní sezoně pomůže týmu mistrovské Olomouce, se kterou už ve čtvrtek zvládla vítěznou premiéru v derby proti Šternberku.

„Ještě ale nemám tolik natrénováno, takže hrát celý zápas pro mě bylo trošku stresující,“ přiznala bývalá hráčka Drážďan a Postupimi.

Jak jste si užila premiéru v novém působišti?

Užila jsem si ji, ale nebudu zastírat, že jsem byla taky dost nervózní. Je to přece jen pro mě první zápas po dlouhé pauze – po nějakých čtyřech, pěti měsících. Ještě nemám tolik natrénováno, takže to pro mě nebylo jednoduché a hlavně to byl první zápas v novém klubu. Jsem ráda, že jsme to zvládly, doufala jsem, že vyhrajeme 3:0, což se povedlo.

První zápas po dlouhé pauze a trenér vám dal důvěru na celý průběh. Je to pro vás povzbuzující?

Je to pozitivní, ale taky trošku stresující, abych byla upřímná. Samozřejmě si toho ale vážím.

Byla jste spokojená s vlastním výkonem?

Opravdu to ještě není ideální. Máme před sebou hodně práce, jak já osobně, tak celý tým. Myslím, že jsme ale na dobré cestě k tomu, abychom se zlepšovaly. Tým má potenciál a my jej musíme využít.

Jak se zrodil váš příchod do Olomouce po třech sezonách strávených v Německu?

Přes léto jsem byla nemocná a kvůli tomu jsem chyběla i na části soustředění národního týmu. Bohužel se mi nepodařilo dostat tak rychle do herní formy, jak bych si představovala, a nakonec jsme se domluvili s Postupimí na ukončení smlouvy. Olomouc mi dala možnost mít víc času na přípravu, trénovat a herně se rozvíjet. Tím pádem jsem tady.

Byla jste v Německu spokojená?

Ano, ten odchod nebyl plánovaný. Ale zase mi to přineslo něco jiného. Jsem ráda, že můžu hrát tady v Olomouci.

Na jak dlouho s vámi na Hané mohou počítat?

Nakonec se domluvilo roční hostování, protože jsem ještě hráčka Olympu.

Přišla jste do týmu s vysokými ambicemi. Byl to pro vás klíčový faktor?

Já jsem věděla, že podmínky k tréninku a i herní podmínky odpovídají mému v uvozovkách standardu. Samozřejmě to ale není jednoduché přijít do týmu, který obhajuje titul. Každý soupeř se na nás bude připravovat a chtít nás porazit. To se potvrdilo minulý týden v Prostějově. Ale jak jsem říkala, tým má potenciál a když budeme pracovat, tak to bude v našich silách.

Blíží se předkolo Ligy mistryň. Těšíte se na těžký dvojzápas?

Samozřejmě. Hrát mezinárodní soutěže vždycky přináší novou motivaci a zkušenost, takže se určitě těším.

Jaké jsou mety, které jste si v Olomouci stanovila?

Ambice s týmem jsou ty nejvyšší. Po osobní stránce je pak cílem dostat se zpět do optimální formy, musím ale na sobě ještě hodně pracovat. Čeká mě ještě dlouhá cesta, ale věřím, že Olomouc a trénování s týmem mi k tomu pomůže.