Třígólovou ztrátu házenkáři z Hané s vypětím sil smazali a získali na domácí půdě bod, naopak hosté byli hodně rozmrzelí.

Boj o play-off budou mít totiž už hodně složitý. Ani bod na konto hanáckého celku už pro poslední tým tabulky příliš neřešil.

V barvách mužstva z města spjatého s automobilkou Tatra se ukázal po dvou desetiletích také odchovanec klubu a trenér prvoligové Velké Bystřice, velezkušený Lubomír Veřmiřovský, a vstřelil pět branek.

„Bohužel jsme prohráli. Zbytek bych asi nekomentoval, rozeberu s kluky v kabině. Pro nás to znamená pravděpodobně stop na cestě do play-off. Proto to beru jako prohru,“ zklamaně prohlásil trenér Kopřivnice Ivo Vávra a z výsledku 37:37 nebyl nadšený ani asistent litovelského kouče Květoslav Kuba.

„Pro nás je to stejné, taky jako bychom prohráli. Ale možná je ten bod do play-out trochu důležitější,“ uvažoval asistent trenéra Hradila.

Proti desátému celku extraligy rozehrála Litovel vyrovnanou partii, avšak po dvaceti minutách začali mít navrch hráči Kopřivnice a získali tříbrankový náskok do poločasové přestávky. Domácí trenéři důrazně udělovali hráčům pokyny.

„Neproměnili jsme minimálně pět šancí v prvním poločase. Museli jsme zvednout hlas. Jakmile se začalo hrát rychleji, tak šel výkon nahoru,“ řekl Květoslav Kuba.

Jenže Tatran po třech minutách druhé půle prohrával už o pět gólů, a když s vypětím sil deset minut před koncem vyrovnal, Kopřivnice opět o tři góly utekla. To však neznamenalo pro Litovelské konec nadějí na bodový zisk.

Dvě minuty před koncem hovořilo skóre ve prospěch hostů v poměru 37:34, riskantní obrana se ale Litovli vyplatila. Ke slovu se při režírování domácích akcí dostal Michal Hub, v zápase velmi aktivní posila Litovle, a ve spolupráci zejména s Miroslavem Nedomou nakonec Tatran vyrovnal a odolal také posledním ofenzivním snahám Kopřivnice.

„Nám se tam nepodařilo nic. Normální mužstvo zkušených hráčů drží míč, třikrát si lehne a snaží se střádat vteřiny a vytvořit si tutovku. Ale my jsme nedali dva náskoky, ztratily jsme balony a dostali se do křeče,“ nabídl svůj pohled na poslední minuty Ivo Vávra, lodivod Kopřivnice a dodal: „Jsou to dvacetiletí ogaři, chtějí za každou cenu vyhrát a pak z toho pramení chyby.“

Taktika domácího celku při gólové ztrátě byla v závěru jasná.

„Nic jiného nám nezbývalo, než vytvořit na soupeře tlak vysunutou obranou. Osobní obranou na dva hráče, pak na tři a pak celoplošnou. Donutili jsme Kopřivnici k chybám a dali jsme poslední dva góly z rychlých protiútoků,“ komentoval Květoslav Kuba konec duelu, který celkově nabídl 74 branek. I v dalším týdnu čeká Hanáky domácí zápas, v sobotu přivítají Sokol Nové Veselí.

TJ Tatran Litovel - KH Kopřivnice 37:37 (16:19)

Nejvíce branek: Nedoma 8/4, Šmíd 5, Hub a Zbránek po 4 - Fulnek 9, Bukovský 6, Gelnar 5/3, Hanus a Veřmiřovský L. 5. Rozhodčí: Kozler, Zych. Sedmimetrové hody: 5/4 - 4/3. Vyloučení: 3 - 4. Diváci: 303.