Před závodem se avizovalo, že by italský jezdec mohl atakovat vlastní traťový rekord. V první jízdě za svým nejlepším šternberským časem zaostal o jednu sekundu a ve druhé se už nezlepšil. „Traťový rekord jsme nepřekonali, protože bylo až moc velké horko. Trať navíc není ideální, když jsou na silnici určité nerovnosti. Snad se nám to pro příští rok podaří opravit," řekl ředitel závodu Vlastimil Malík.

Z evropských vrchařských závodů už se stává Faggioliho exhibice, když Itala nedokáže nikdo porazit. „A v dohledné době to ani reálné není. Zatím se nenašel žádný jezdec, který by ho mohl překonat," avizuje Malík.

Zbytek startovního pole tak bojuje jen o druhé místo, 
v čemž byl tentokrát úspěšný Miloš Beneš s Osellou. Třetí Fausto Bormolini s Reynardem zaostal o více než čtyři sekundy.

Vydařenou domácí pre-miéru má za sebou Václav Janík. Ten ve Šternberku představil zbrusu novou Normu a skončil sedmý. Výsledek je o to cennější, že šternberský rodák toho před domácím závodem moc nenajezdil. „S autem jsem najel jen pár kilometrů. Dali jsme si za cíl zajet za 2:55, nakonec jsme měli časy kolem tří minut. Jsem spokojený," hodnotil Janík výsledek na Ecce Homo.

Od své Normy si hodně slibuje. „Auto funguje nádherně. Musíme ještě najet dost kilometrů," uvědomuje si Janík.

Vydařený závod má za sebou také Petr Trnka. V první závodní jízdě dojel vůz před sebou a zažádal o opravnou jízdu. Po dlouhém rozhodování sportovní komisaři povolili opravnou jízdu, a mladý šternberský jezdec tak stačil ještě porazit svého stájového kolegu Jiřího Svobodu, Maďara Szásze, Ferdinanda Madriana, Itala Capucciho 
a další.

Šternberský závod měl kvůli drobným haváriím hodinový skluz, ale pořadatelé byli rádi, že se nic závažného nestalo. „Byla tady celá evropská špička a nedošlo k žádné vážnější nehodě. Z mé pozice jsem naprosto spokojen," pochvaloval si Malík.