Sobotnímu utkání 18. kola první ligy nechyběly krásné branky, bravurní zákroky brankářů, drama do poslední minuty, emoce na hřišti a ani bouřlivá atmosféra.

Z nejtěsnějšího vítězství 27:26 se nakonec radovali hosté z Litovle. Velká Bystřice si tak připsala teprve druhou domácí porážku za poslední dvě sezony.

„K remíze nám chyběl kousíček. Myslím, že dnes vyhrál šťastnější a ne lepší tým,“ vyprávěl po nesmírně emotivním zápase trenér Velké Bystřice Jaroslav Pazdera.

„Doufám, že tato porážka nebude mít vliv na to, že sestoupíme do druhé ligy,“ dodal zklamaně.

„Zápas byl ve druhé půlce už rozhodnutý, ale vlastními chybami jsme výborně hrajícímu soupeři dovolili náš náskok stáhnout,“ kroutil hlavou hostující trenér Zdeněk Sléha.

„Ale taková je Litovel, to se nám stalo už mockrát. Jsem rád, že se kluci na konci ještě vybičovali a udrželi výhru,“ pousmál se.

Házenkáři Velké Bystřice (v bílém) proti Litovli

Kdyby se měly vyhlásit dvě největší hvězdy sobotního zápasu z týmu Litovle, byly by to bezesporu Matěj Konšel a Marek Sléha.

Prvně jmenovaný nasázel devět branek, z toho sedm ve druhém poločase a ten druhý předvedl v brance famózní výkon, kterým přiváděl domácí házenkáře místy až k šílenství.

„Marek byl v brance absolutně skvělý. Matěj měl už i lepší zápasy, ale hrál samozřejmě taky super. Dal velice důležité góly z dálky, to se nedalo chytat. Teď je ale na něj velký tlak, protože je v reprezentaci, tak od něj každý hodně očekává,“ poznamenal Sléha na adresu dvou týmových opor.

Domácí chytili začátek zápasu a vedli 2:0, jenže Litovel odpověděla pětigólovou a posléze i čtyřgólovou šňůrou. Nakonec z toho byl poločasový výsledek 13:11 pro hostující Tatran.

Domácí však v závěru první půle spílali dvojici zlínských rozhodčích, které jim z důvodu překročení časového limitu neuznaly zřejmě regulérní gól.

Dvojice rozhdočích Brzósková – Zbranková měla ve vypjatém zápase chvílemi co dělat.

„Dneska se proti nám všechno spiklo. Nebudu se vymlouvat na rozhodčí, ale viděli jste to sami. Dva neuznané čisté góly, pak tam bylo oplácení a rozhodčí dělá, že to nevidí. Podle mě byla chyba, že na takový zápas pošlou tyhle rozhodčí,“ neskrýval rozhořčení domácí kouč Pazdera.

„Na rozhodčí se ale opravdu vymlouvat nechci,“ rychle dodal.

Házenkáři Velké Bystřice (v bílém) proti Litovli

Místo Vysokého jalovce zněl Stracené ráj

Vstup do druhého poločasu jeho svěřenci doslova prospali. Litovelský Konšel nasázel v rychlém sledu několik branek a Tatran vedl 18:11.

Velká Bystřice však v posledních minutách předvedla obrovské vzepětí na nakonec sahala i po bodu. K neudržení byl Jiří Mičola, jehož osm branek bylo ale stejně nakonec málo.

Litovel v závěru hrála několikrát v oslabení, přesto si těsnou výhru 27:26 pohlídala.

Ve velkobystřické házenkářské hale tak místo Vysokého jalovce zněla píseň od skupiny Stracené Ráj v podání litovelských hráčů i fanoušků.

„Ty dva body nám možná budou chybět, musíme teď bodovat někde venku,“ uvědomuje si po těsné prohře trenér domácích Pazdera, jenž tým se v prvoligové taublce nachází na pomezí sestupu a záchrany.

„Jeden z hlavních důvodů, proč jsme dneska nebodovali bylo zahazování šancí z brejků. Na konci to byla naše nedisciplinovanost. Nechali jsme se vyloučit za řeči a to byla škoda,“ rekapituloval.

„Kluci bojovali, diváci nás hnali kupředu a za tu bojovnost jsme si bod zasloužili,“ dodal domácí kouč.

Jeho protějšek Sléha si pochvaloval bouřlivou atmosféru, která jemu samotnému však místy komplikovala život.

„Hráči mě vůbec na hřišti neslyší, můžu akorát gestikulovat. Ale je pravda, že v takové atmosféře se hraje opravdu dobře,“ dodal spokojený kouč Litovle.

Vítězné kolečko Litovle

SK Velká Bystřice – Tatran Litovel 26:27 (11:13)

Rozhodčí: Brzósková, Zbranková. Vyloučení: 2 – 7.

Velká Bystřice: Vydra, Hliněný – Kosina 4, M. Wolf, Pörsök 2, Prepsl 2, Barvíř, Mézl 1, Skřídlo 6/1, Balon 1, Strádal, Mičola 8/1, Kovalák 1, Steiger 1. Trenér: Jaroslav Pazdera.

Litovel: M. Sléha, Dvořák – Schmalz 2, Barabáš 3, Číhal 1, Nedoma, Hanák 2, Kuchař 2, Šuba 3, F. Sléha, Šmíd 2, Konšel 9, Havlíček, Macek 3. Trenér: Zdeněk Sléha.