Po startu závodu se na čele usadila trojice Paprstka, Nesvadba a Šimůnek. Jenže Šimůnek po několika minutách kvůli technickým problémům odstoupil.

„Jsem z toho hrozně zklamaný. Cítil jsem se komfortně, o to víc mě to mrzí," posteskl si úřadující mistr republiky.

Kontrolu nad závodem převzala dvojice Sweeck, Paprstka. Jenže z hloubi startovního pole vystartoval Meisen a s náskokem vyhrál.

„Jsem rád, že jsem obhájil loňské prvenství. Pomalejší start je v takových podmínkách ideální," okomentoval svou taktiku vítězný Němec.

Spokojený byl i třetí Paprstka, který vyhrál celý seriál. Paprstka v sedmi závodech vystoupil pětkrát na stupně vítězů, z toho dvakrát vyhrál. V Uničově se vrátil na pódium poté, co v předchozích dvou závodech mezi nejlepší trojicí chyběl.

„Závod byl podle mých představ, akorát škoda že jsem se na špici neudržel. Ale kluci byli silnější," řekl čtyřiadvacetiletý jezdec.

Pochvaloval si, že se na náročné rozbahněné trati na rozdíl od řady soupeřů vyhnul problémům.

„Hodně rozhodovala technika, byla tu spousta utržených přehazovaček. Na to jsem si hlavně dával pozor. V každém okruhu vyměnil kolo, aby se mi nenamotal řetěz," uvedl Paprstka, který ovládl pohár již potřetí.

Během závodu byl vidět i loštický veterán Emil Hekele, který se pohyboval kolem pátého místa. Jenže po technických problémech musel vzít kolo na ramena a část okruhu oběhnout po svých. Propadl se tak do druhé desítky.

Závod žen vyhrála favorizovaná Kateřina Nash. Pátá žena olympijského závodu horských kol při prvním letošním startu v seriálu zvítězila o téměř dvě minuty před Martinou Kukulovou. Pohárové hodnocení ovládla Martina Mikulášková, která dojela v Uničově čtvrtá.

Závod českého poháru v cyklokrosu TOI TOI Cupu v Uničově:

Muži: 1. Meisen (Něm.) 1:02:58, 2. D. Sweeck (Belg.) –31, 3. Paprstka (Expres CZ-Merida Kolín) –45, 4. Van Tichelt (Belg.) –1:32, 5. Nesvadba (Expres CZ-Merida Kolín) –1:46, 6. Haring (SR) –1:56.

Konečné pořadí: 1. Paprstka 196, 2. Nesvadba 187, 3. Malík (Lawi Author) 143.

Ženy: 1. Nash (Luna) 40:05, 2. Kukulová (Stevens Bikes-Emilio Sport) –1:53, 3. Mudříková (Feso Petřvald) –2:23.

Konečné pořadí: 1. Mikulášková (ČEZ Tábor) 190, 2. Kuntová (Expres CZ-Merida Kolín) 175, 3. Švecová (G. Benedikt Švec Želeč) 160.